avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Clauza non solicitare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Clauza non solicitare

La semnarea unui contract de prestari de servicii ni se impune in contract, de catre furnizor, urmatoarea clauza de non solicitare:
"Partile convin ca, oricare parte, sa nu angajeze prin contract individual de munca sau prin orice forma de angajare sau colaborare, actuali sau fosti angajatiai celeilalte parti, precum si angajatii oricarei societati afiliate a celeilalte parti, direct sau prin intermediari, pe parcursul derularii contractului de achizitie publica si inca 3 ani de la implinirea termenului contractual, fara acordul scris al celeilalte parti. In caz contrar, partea in culpa va avea obligatia de a plati daune interese celeilalte parti, in cuantum de 10.000 Euro pentru fiecare angajat."
In ce temei legal (din punct de vedere comercial) este prevazuta aceasta clauza ?

Va multumesc
Buna ziua,
Contractul este legea partilor.
Clauzele prevazute in contract trebuie sa nu fie ilegale sau imorale.
Ceea ce convin partile in contract, prin semnarea acestuia, se obliga sa le respecte.
Personal, consider ca Nu este nimic ilegal in aceasta clauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectitudine si legalitate clauza contract Geo_2008 Geo_2008 CONTRACT DE PRESTÃRI SERVICII Nr. ....... / ............................. III. DURATA CONTRACTULUI : 3.1. Contractul se încheie pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)
Clauza de fidelitate - clauza de confidentialitate dan.dan dan.dan Buna seara, Din cate stiu, clauza de fidelitate este valabila doar daca ii acord o suma de bani in plus la salariu angajatului respectiv. Se aplica aceeasi ... (vezi toată discuția)
Contract de confidenialitate cflorinn1980 cflorinn1980 Buna ziua , Lucrez la o companie privata destul de mare are filiale in 6 dintre cele mai mari orase din Romania eu lucrand intr-un departament unde am acces ... (vezi toată discuția)