avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mentinere in activitate dupa varsta standard de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mentinere in activitate dupa varsta standard de pensionare

Referitor la art.56(4) din codul muncii;
In cazul salariatilor mentinuti in activitate dupa implinirea varstei standard de pensionare se incheie un contract indiv. de munca pe durata determinata de 1 an care se prelungeste anual pana la expirarea celor 3 ani?In acest caz mai trebuie prevazuta in CIM perioada de proba?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:43, 3 Iunie 2019
Se poate menționa in noul c.i.m. perioada de proba.
Dar care mai este scopul acestei perioade de proba?
Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari legislative pensionare Danaioana Danaioana Buna ziua, Odata cu intrarea in vigoare a Legii nr.93/2019, au aparut si interpretarile. Va rog sa imi spuneti cum trebuie procedat in situatia pensionarilor ... (vezi toată discuția)
Dupa 3 contracte de munca (perioada determinata) consecutive ... marcu.silvia marcu.silvia Dupa 3 contracte de munca (perioada determinata) consecutive (36 luni) care expira la data de 2.02.2023 si termenul de iesire la pensie cu 27.03.2023 ce fel ... (vezi toată discuția)
Pensionare & reangajare doriacristina doriacristina As avea 3 intrebari scurte, va rog frumos: Unui angajat ii inceteaza CIM de drept astazi, conform art 56, al 1, lit C., Codul Muncii. Angajatorul doreste ca ... (vezi toată discuția)