avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Decizii impunere nr.630 - anulare?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Decizii impunere nr.630 - anulare?

Buna ziua,

In luna aprilie 2019 am primit decizii de impunere nr.630 pt. perioada 2014-2017.
Avand in vedere acest comunicat ANAF: "La inițiativa doamnei Viorica Dăncilă, Prim-Ministrul României, Ministerul Finanțelor Publice a inițiat un proiect de ordonanță de urgență prin care se propune anularea contribuției de asigurări sociale de sănătate, precum și a obligațiilor fiscale accesorii aferente, neachitate până la data intrării în vigoare a ordonanței, stabilite prin decizie de impunere emisă și comunicată contribuabilului, datorată de persoanele fizice ale căror venituri sunt mai mici decât salariul de bază minim brut pe țară sau, după caz, sunt mai mici decât valoarea a douăsprezece salarii de bază minime brute pe ţară, pentru perioadele fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 şi 31 decembrie 2017", in prezent mai trebuie platite aceste sume?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:39, 15 Noiembrie 2019
sonia1978 a scris:[...]

Nu inteleg. Cum adica "contributia de asigurari sociale de sanatate nu este o cheltuiala deductibila."?CASS nu este cheltuiala deductibila nici acum. Asa este legea.

~ final discuție ~