avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept civil

am cumparat o casa ijn actul careia la sarcini figureaza o sulta pe care trebuie cel care mi-a vandut-o sa o plateasca surorii lui.Acesat fiind foarte bolnav nu se poate deplasa mi-a facut imputernicire pentru a putea sa-i achit eu sulta surorii lui.Se poate prin imputernicire sa i-o achit eu ca nou proprietar pentru a ma putea elibera de aceasta sulta , care nu este o suma mare, din caietul de sarcini?Inainte nu-i puteam eu achita sulta deoarece fratele trebuia care obtinuse hotarare definitiva si irevocabila asupra imobilului si terenului aferebtnt numai ca avea sa-i achite aceasta sulta eu am pre,lluat cu sulta aceasta si acum mi-a facut imputernicire el pentru a ii putea achita .
Cel mai recent răspuns: camy3 , utilizator 11:36, 25 Noiembrie 2009
Buna ziua !
La intrebarea dumneavoastra raspunsul este da, in masura in care imputernicirea de plata este incheiata in conditiile legii, adica autentificata prin notariat.
Cu stima!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
In plus de ceea ce v-a explicat colegul zahariamarius, eu v-as sfatui sa depuneti prin varsamant intr-un cont al respectivei surori, cu titlu de sulta astfel incat sa aveti si o dovada scrisa a remiterii acesteia.

Ori, mergeti la un notar prin care sa se faca o declaratie autentica, cum ca s-a platit/incasat suma cu titlu de sulta, asa cum rezulta din sentinta definitiva si irevocabila.
puteti achita dvs. sulta , in baza unei imputerniciri notariale in acest sens.
plata sultei sa o faceti intr-un cont bancar, sa aveti dovada achitarii acesteia .
ulterior, se va proceda la radierea acesteia din CF.
Va multumesc mult pentru raspunsuri, am fost la un executor judecatoresc a intocmit actele si acum astept sa vad daca se prezinta sa ridice sulta daca nu i se va depune intr-un cont la cec.Inca odata multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol cristian1963 cristian1963 Cum pot sa vand un teren agricol dobandit in urma unei succesiuni facuta prin judecatorie? Mentionez ca, prin hotararea judecatoreasca ramasa definitiva ... (vezi toată discuția)
Politia poate interveni ? legal2010 legal2010 In cazul in care mi-am indeplinit sarcinile mentionate in hotararea definitiva si irevocabila intr-un proces de partaj judiciar, mai exact, i-am virat intr-un ... (vezi toată discuția)
Plata sulta/act vanzare-cumparare holymerden holymerden Am de facut o plata a unei sulte intr-un cont. Dupa ce fac plata sultei ce trebuie sa mai fac astfel incat fosta sotie sa nu mai aiba niciun drept asupra ... (vezi toată discuția)