am cumparat o casa ijn actul careia la sarcini figureaza o sulta pe care trebuie cel care mi-a vandut-o sa o plateasca surorii lui.Acesat fiind foarte bolnav nu se poate deplasa mi-a facut imputernicire pentru a putea sa-i achit eu sulta surorii lui.Se poate prin imputernicire sa i-o achit eu ca nou proprietar pentru a ma putea elibera de aceasta sulta , care nu este o suma mare, din caietul de sarcini?Inainte nu-i puteam eu achita sulta deoarece fratele trebuia care obtinuse hotarare definitiva si irevocabila asupra imobilului si terenului aferebtnt numai ca avea sa-i achite aceasta sulta eu am pre,lluat cu sulta aceasta si acum mi-a facut imputernicire el pentru a ii putea achita .
Buna ziua !
La intrebarea dumneavoastra raspunsul este da, in masura in care imputernicirea de plata este incheiata in conditiile legii, adica autentificata prin notariat.
Cu stima!
In plus de ceea ce v-a explicat colegul zahariamarius, eu v-as sfatui sa depuneti prin varsamant intr-un cont al respectivei surori, cu titlu de sulta astfel incat sa aveti si o dovada scrisa a remiterii acesteia.
Ori, mergeti la un notar prin care sa se faca o declaratie autentica, cum ca s-a platit/incasat suma cu titlu de sulta, asa cum rezulta din sentinta definitiva si irevocabila.
puteti achita dvs. sulta , in baza unei imputerniciri notariale in acest sens.
plata sultei sa o faceti intr-un cont bancar, sa aveti dovada achitarii acesteia .
ulterior, se va proceda la radierea acesteia din CF.
Va multumesc mult pentru raspunsuri, am fost la un executor judecatoresc a intocmit actele si acum astept sa vad daca se prezinta sa ridice sulta daca nu i se va depune intr-un cont la cec.Inca odata multumesc !