avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE DATORII PARINTE DECEDAT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE DATORII PARINTE DECEDAT

Buna ziua,
Mama mea a decedat in urma cu 7 luni ,tatal este inca in viata ,dar dupa decesul mamei am aflat ca tatal are datorii mai exact cateva imprumuturi facute la diverse CAR-uri . Intrebarea mea este : in momentul decesului tatalui ,eu ca mostenitor (fiind unicul copil) mostenesc si toate datoriile lui ? Mentionez ca dansul are in proprietate o casa . Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: corina bancu , utilizator 14:27, 31 Mai 2019
Buna ziua;
Daca o sa acceptati mostenirea o sa mosteniti si acele datorii.
Daca nu o acceptati, puteti renunta la ea in favoarea altei rude ( unchi, matusa, etc.) dar la fel, vor mosteni si datoriile.
Faceti socoteala, vedeti cat de mari sunt datoriile, cat valoreaza casa ( daca acesta este singurul bun detinut) si decideti daca merita sa acceptati mostenirea sau nu.
Buna ziua,
Va multumesc !!!
Daca acceptati mostenirea creditorul o sa se poata indrepta impotriva dvs. decat pentru bunurile mostenite, nu va pot cere dvs. sa acoperiti toata datoria daca valoarea bunui mostenit este mai mica.
Spre ex. Defunctul are datorii de 10000 de lei dar bunurile mostenite de dvs. se ridica la valoarea de 5000 de lei. In acest caz creditorul va poate executa doar pentru suma de 5000 mostenita, nu va pot cere sa acoperititi si restul datoriei din bunurile proprii.
Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii dupa moarte batran Andreea_MA Andreea_MA Buna ziua, va rog din suflet ajutor; bunicul meu a decedat in urma cu o saptamana; inainte cu cateva luni in cursul acestui an el a facut 2 imprumuturi la ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)
Acceptarea succesiunii rottrott rottrott Cu deosebit respect pentru colaboratorii acestui sait va adresez următoarele întrebări. La acceptarea succesiunii, în afara bunurilor înscrise în ... (vezi toată discuția)