avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

Buna ziua,
1. Care sunt pasi pentru dobandirea titlului de proprietate asupra unui imobil in care cei doi fratii au doar o chitanta de mana, parintii lor fiind morti si succesiunea nu s-a facut?
2. In cazul in care unul dintre frati are adresa de domiciliu la acel imobil de peste 15 ani, el poate fi considerat mostenitor si celalalat frate decazut din drepturi putandu se invoca "Uzucapiunea"?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: naaddia , utilizator 18:22, 31 Mai 2019
au o chitanta de mana de la cine?
printii erau proprietari?
uzucapiunea nu are nico legatura cu "decazutul din drepturi".
Bunicii mei au cumparat casa, achizitia s-a facut cu chitanta de mana, asa cum se facea pe vremuri iar cei doi copii ramasi dupa moartea lor nu au dezbatut succesiunea si am inteles ca se poate obtine titlul de proprietate avand acea chitanta dar nu stiu urmatorii pasi....
Bunicii mei au cumparat casa, achizitia s-a facut cu chitanta de mana, asa cum se facea pe vremuri iar cei doi copii ramasi dupa moartea lor nu au dezbatut succesiunea si am inteles ca se poate obtine titlul de proprietate avand acea chitanta dar nu stiu urmatorii pasi....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea de 10 ani mihaelamosman mihaelamosman Buna ziua.va rog sa ma sfatuiti intr-o problema de mostenire cam incurcata. In anul 1972 parintii mei au achizitionat o casa,cu chitanta de mana, intr-un ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune maria dinca maria dinca Buna ziua, As dori sa stiu care sunt variantele ce pot fi urmate intr-un proces de uzucapiune dupa ce instanta a admis actiunea reclamantilor recunoscand ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune, inscriere in cartea funciara catalyynnn catalyynnn despe ce este vorba.................bunicul meu a decedat in 1972, bunica in 1977, casa in care locuiau a fost cumparata cu o chitanta de mana , tatal ... (vezi toată discuția)