avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea contractului cu litera I
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea contractului cu litera I

Bună lucrasem la un ABC de 2 luni am zis că nu mai merg de pe o zi pe alta
La angajare era vorba de 8 ore și sâmbata ocazional
De atunci în ultimele 3 săptămâni trebuia să merg simbătă la 16 ore de la 7 la 23 și de la ora 15 singură
Duminică de la 8 la 23 singură
Am zis că nu așa ne am înțeles și programul e prea mult
Mi-a zis să duc înapoi 100 de Ron din avans și că îmi desface contractul cu litera ,I, să nu mai pot lucra nicăieri.
Cu cuvintele cum v-am scris
Aș dorii să știu dacă e posibil așa ceva.
Și ce sunt drepturile omului
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:12, 1 Iunie 2019
Litera "i " nu exista.

Pentru săvârşirea de către salariat a unei abateri disciplinare, angajatorul are la dispoziţie posibilitatea sancţionării disciplinare a salariatului, inclusiv prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Angajatorul are obligatia să respecte prevederile legale privind cercetarea disciplinară prealabilă, anterior aplicării oricărei sancţiuni disciplinare, cu excepţia avertismentului scris care se poate aplica fara a se efectua in prealabil cercetarea disciplinara.

Pentru aspectele mentionate de dvs., puteti depune o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

După 16 ore lucrate am refuzat să mai lucrez sâmbătă și ... THOSIBA THOSIBA După 16 ore lucrate am refuzat să mai lucrez sâmbătă și duminică la care cu vorbe dure mi sa spus că luni să vi cu demisia scrisă.intrebarea mea a fi ... (vezi toată discuția)
Contract de munca popescupopescu123 popescupopescu123 Buna ziua! Lucrez la o firma unde suntem 3 angajati ca lucratori comerciali, de ceva timp managera zonala tot vine in vizita si me ameninta voalat ca ne da ... (vezi toată discuția)
Demisie freedom1234 freedom1234 Ma poate ajuta cineva cu un sfat?lucrez ca sofer la o firma de 5luni...la angajare mi sa facut contrac de munca,pe 3luni,apoi deja imi expirase contractu..si ... (vezi toată discuția)