avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pt. grupa II-a inainte de 2001 se acorda spor la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pt. grupa II-a inainte de 2001 se acorda spor la vechime ?

Buna ziua, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: O ruda de-a mea a lucrat in perioada 1980 - 1988 in grupa II-a de munca, 8 ani si 2 luni. Intrebarea ar fi ca pentru perioada respectiva beneficiaza de spor de vechime (si care ar fi articolul), deoarece in Legea 263/2010 am gasit ca beneficiaza doar de spor la punctaj si reducerea varstei de pensionare. Sau n-am cautat bine ?, multumesc daca ma poate ajuta cineva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2019
Pilu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 22:00, 1 Iunie 2019
Da.
Daca va referiti la stagiul aferent(perioada suplimentara la vechimea in munca).
Legea 263/2010
Art.17
(1) Constituie stagiu de cotizare și perioada suplimentară la vechimea în muncă acordată pentru perioadele realizate în grupa I, a II-a, în baza legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001, respectiv pentru perioadele realizate în condiții speciale și condiții deosebite de muncă;

Legea 3/1977
Art. 16
Persoanele care au lucrat cel putin 5 ani in grupele I si II de munca au dreptul sa li ia in calculul vechimii in munca, pentru fiecare an lucrat in aceste grupe: un an si sase luni pentru grupa I sau un an si trei luni pentru grupa II. In aceste cazuri nu se reduce limita varstei de pensionare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2019
Carp Mircea, utilizator
Va multumesc mult, toate cele bune va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii deosebite vs grupa 2 de munca Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa-mi spuna: Persoanele incadrate in munca dupa data de 1 aprilie 2001 - pana in prezent si care se incadreaza ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime in munca in cazul cererii de pensionare partial anticipata rosu gheorghe rosu gheorghe Cineva are vechime efectiva in carnetul de munca 34 ani si 4 luni. Implineste 60 de ani in august anul acesta. Intrebare: -poate fi pensionat anticipat ... (vezi toată discuția)
Informatii legea pensiilor timodemi timodemi Am lucrat in conditii speciale de munca<in subteran>timp de 24 ani ,din care timp de 17 ani am lucrat ca artificier si gestionar materii explozive.Am o ... (vezi toată discuția)