Buna ziua, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: O ruda de-a mea a lucrat in perioada 1980 - 1988 in grupa II-a de munca, 8 ani si 2 luni. Intrebarea ar fi ca pentru perioada respectiva beneficiaza de spor de vechime (si care ar fi articolul), deoarece in Legea 263/2010 am gasit ca beneficiaza doar de spor la punctaj si reducerea varstei de pensionare. Sau n-am cautat bine ?, multumesc daca ma poate ajuta cineva.
Da.
Daca va referiti la stagiul aferent(perioada suplimentara la vechimea in munca).
Legea 263/2010
Art.17
(1) Constituie stagiu de cotizare și perioada suplimentară la vechimea în muncă acordată pentru perioadele realizate în grupa I, a II-a, în baza legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001, respectiv pentru perioadele realizate în condiții speciale și condiții deosebite de muncă;
Legea 3/1977
Art. 16
Persoanele care au lucrat cel putin 5 ani in grupele I si II de munca au dreptul sa li ia in calculul vechimii in munca, pentru fiecare an lucrat in aceste grupe: un an si sase luni pentru grupa I sau un an si trei luni pentru grupa II. In aceste cazuri nu se reduce limita varstei de pensionare.