avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Administrator unic srl
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Administrator unic srl

Un administrator unic firma, fară salariu poate face cerere la somaj sa caute de lucru ,atâta timp cât firma are activitate ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 3 Iunie 2019
Se poate inscrie la AJOFM ca persoana in cautarea unui loc de munca ... dar de ce nu se angajeaza la propria societate ?
Firma nu are niciun angajat,administratorul vinde doar duminică în târguri,profit mic si pentru vechime,asigurare sanatate si ceva bani in plus a găsit un job L-V dar angajatorul vrea sa il ia de la somaj ca sa fie el scutit de taxe o perioadă si i-a propus să se înscrie cumva la somaj sau sa faca o cerere acolo ca este în căutarea unui job.Nu stie care este procedura si daca este legal.
Multumesc.

Cornel Vasile a scris:

Se poate inscrie la AJOFM ca persoana in cautarea unui loc de munca ... dar de ce nu se angajeaza la propria societate ?

Acte dosar - pentru inregistrarea persoanelor in cautarea unui loc de munca:
1. Actul de identitate, in original si copie;
2. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
3. Carnetul de munca sau alte acte care atesta, potrivit legii, existenta unor raporturi de munca ori de serviciu, in cazul persoanelor provenite din munca;
4. Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale
Discuția cu angajatorul a inteles-o gresit prietenul meu .Angajatorul nu mai avea posturi libere,angajase pers.care erau în somaj .I au propus sa se înscrie la somaj deoarece acolo cauta mai multi angajatori pe cei cu pregătirea lui - face traduceri-si are mai multe șanse să fie luat, angajat de acolo.Firma lui are depuse actele sa o închidă pt ca nu mai mergea .Este legal sa faca deja cerere pt un loc de munca ?

Cornel Vasile a scris:

Acte dosar - pentru inregistrarea persoanelor in cautarea unui loc de munca:
1. Actul de identitate, in original si copie;
2. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
3. Carnetul de munca sau alte acte care atesta, potrivit legii, existenta unor raporturi de munca ori de serviciu, in cazul persoanelor provenite din munca;
4. Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale

Poate sa faca acest demers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj AlexandraVictoria AlexandraVictoria Daca am terminat liceul acum 4 ani si nu mi-am despus actele pentru somaj si nu mi-am gasit nici un loc de munca,mai pot beneficia de ajutorul de somaj? si ... (vezi toată discuția)
Licentiat fara loc de munca Anacrsitina Anacrsitina Student cu licenta,nu gasesc loc de munca,dupa cum stiti nu este o noutate,dar cum ma pot inscrie la ANOFM pentru a fi in evidenta in ideea gasiri unui loc de ... (vezi toată discuția)
Demisie dan71 dan71 Daca mi-am dat demisia pot sa ma inregistrez la ANOFM pt gasirea unui loc de munca? (vezi toată discuția)