avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

O persoana asociata la o firma care este suspendata temporar , poate beneficia de indemnizatia de somaj ? Persoana a fost salariat la o societate , a inregistrat venituri din salarii si a cotizat la fondul de somaj .

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marioara Maftei , utilizator 13:17, 25 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Daca a fost angajata a firmei si a platit asigurarile , poate beneficia de acest ajutor, daca indeplineste si celelalte conditii legale :
Indemnizatia de somaj se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. (1) din Legea nr. 76/2002 cu modificarile ulterioare, privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
- 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
- 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
- 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
Cuantumul acestei indemnizatii este diferentiat, variind in functie de stagiul de cotizare realizat.
Cu stima !
Drept la somaj au persoanele carora le-a incetarea raportului de munca in temeiul
art. 31 alin.4 ind.1,
56 lit. e), f), h) si j),
art. 61 lit. c) si d),
art. 65 alin. (1),codul muncii si
art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003

si au lucrat minimum 12 luni din ultimele 24.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Marioara Maftei, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolvent sau somer daniela23 daniela23 Buna ziua! Va rog lamuriti-ma si pe mine! Sunt in urmtoarea situatie: lucrez la o firma de 3 ani jumate si se pare ca din ianuarie vor sa reduca numarul de ... (vezi toată discuția)
Durata somajului? GYOGYO GYOGYO A-SI VREA UN RASPUNS,CA SA STIU CAT TIMP BENEFICIEZ DE INDEMNIZATIE DE SOMAJ CU O VECHIME DE 7ANI SI 9 LUNI?VA MULTUMESC.:( (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? viooiv viooiv Sal.Am o intrebare.Am fost angajat timp de 4 ani fara intrerupere la gospodaria locala a comunei Snagov (2006-2010).am stat o luna acasa.in octombrie 2010 am ... (vezi toată discuția)