Buna ziua! De ceva timp am o problema cu o persoana minora (16 ani) care îmi defăimează imaginea in colectivitate. Inventează povesti false despre mine in vederea atacării și defăimării imaginii mele in societate. Pot face ceva in acest sens? Menționez că sunt major și am fost prieten cu respectivul. Relația de prietenie dintre noi (fiind și vărul meu) s-a terminat când am început să aud povesti potrivit cărora eu m-aș droga, as pleca de acasă și aș fi implicat în diverse scandaluri. Oamenii din comunitatea în care trăim au ajuns să-l creadă și se aud tot felul de zvonuri despre mine. Pot face ceva in acest sens?
Nu aveți altă variantă decât a da valență sfaturilor colegului meu cu următoarele mențiuni:
-capătul principal de cerere va fi repararea prejudiciului moral de vreme ce răspunderea civilă delictuală are o serie de elemente constitutive, printre care și existența unui prejudiciu;
-se va activa răspunderea părinților pentru fapta copilului lor minor.
Succes!
Despăgubire daune
Sebby992
Bună seara, sunt vinovat într-un accident rutier (eu eram la volan) în care persoana din dreapta ce era cu mine în mașină (pasagaerul) este victima, si-a ... (vezi toată discuția)
Daune accident rutier
Tolia
Buna ziua. Un sfat din partea dv., daca se poate. Suntem parte civila intr-un proces cu o firma RCA, pentru obtinerea de despagubiri in urma unui accident ... (vezi toată discuția)