Buna ziua, am o intrebare...sunt in CIC..Copilul implineste 2 ani in data de 12 septembrie 2019 si sunt insarcinata in 3 luni..practic in data de 1 octombrie as putea iesi in concediu prenatal..imi puteti spune va rog cand trebuie sa merg la serviciu in cazul in care tatal refuza luna alocata acestuia...Stiu ca o sa piers indemnizatia pentru ultima luna..dar ma intereseaza daca in luna august trebuie sa incep munca sau nu..multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua,
Daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de luna ce-i revine atunci dvs. v-a trebui sa reveniti la serviciu incepand cu 12 August si ultima luna o sa fie luna tatalui*.
Daca nu indeplineste conditiile o sa trebuiasca sa reveni la seviciu incepand cu 13 Septembrie.
La revenirea la serviciu o sa urmati pasii de la prima sarcina ( anuntarea angajatorului, etc.).
Va puteti lua concediu fara plata in acea luna dar nu o sa va ajute la calculul indemnizatiei pentru CCC pentru al doilea copil.
Multumesc pentru raspuns...tatal intruneste conditiile dar nu vrem sa isi intrerupa el activitatea de la firma la care lucreaza acum...este obligat sa o faca? eu m-am gandit ca eu sa incep activitatea in 12 august..sa merg cateva zile la munca si apoi sa imi iau un concediu medical( sarcina cu risc) - asta ca sa pot sta acasa cu fetita...iar sotul sa mearga normal la serviciu..asa ceva este posibil? si apropo de concediu prenatal..acesta cum se va calcula dat fiind faptul ca ultimele 6 luni practic am
primit indemnizatie pentru crestere copil..
Multumesc mult!
Nu este obligat sa stea in concediu daca nu doreste, doar ca, concediul dvs. se va scurta cu o luna, luna tatalui, chiar daca tatal ia sau nu concediul.
Puteti reveni oricand cu minim o luna inainte de a implini copilul 2 ani.
La revenire trebuie sa anuntati primaria pentru a suspenda acordarea indemnizatiei pentru CCC.
Concediul de risc maternal se va calcula in functie de venitul din CCC, nu uitati sa cereti adeverinta cu aceste venituri cand anuntati intreruperea CCC.
Cc2
Ionicap
Buna ziua,
Eu sunt in acest moment in concediu de crestere copil, pana in 14 August 2019, cand ar trebui sa reincep serviciul insa in atunci voi fi in luna a ... (vezi toată discuția)