avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine hotaraste schimbarea apometrelor ? Firma ? ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine hotaraste schimbarea apometrelor ? Firma ? Administratorul?

ISTA a afisat un anunt in care se mentioneaza urmatoarele
proprietarii care nu permit accesul in apartament petnru demontarea/ remontarea contoarelor radio vor fi considerati ca fiind necontorizati conform ordinului 343/2010.
Poate o firma sa vina sa oblige proprietarii unui imobil sa -si schimbe apometrele cu altele cumparate de la ei?
Mentioneza ca pentru citirea unui apometru,ISTA percepe o taxa de 1.5 lei/ apometru.
Hotararea de a schimba apometrele cu apometre radio nu trebuie sa se faca in Ad Gen?
Cenzora a refuzat sa dea detalii, spunand sa ma cert cu adminsitratorul La adminsitrator se gaseste adresa trimisa de firma.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:34, 5 Iunie 2019
Nici macar in AG nu e cazul, pentru ca e vorba de o proprietate individuala. Nu exista prevedere legala care sa oblige la asa ceva. Iar daca e vorba de apometre pentru apa rece, sa stiti ca :
1. Ordinul ANRSC 343/2010 se refera la altceva (energie termica)
[ link extern ]
2. Nu contine vreo prevedere privind considerarea ca necontorizati a celor ce nu-si monteaza apometre cu transmisie radio.

Toata treaba asta e complet nelegala si subiectul s-a mai discutat.
Cenzorul asociatieid e proprietari nu are obligatia sa raspunda in locul reprezentantului legal al asociatiei de proprietaroi=presedintele de asociatie
Cenzorul detine competenta sa verifice si sa vizeze pentru legalitate documentele asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea consumurilor de apa anduzexe anduzexe Buna seara, De mai bine de un an in bocul in care locuiesc s-au montat contoare noi de apa cu citire radio. Lunar primesc de la ISTA o Nota de consum ... (vezi toată discuția)
Montare apometre cu citire prin radio mega2005 mega2005 De anul trecut, pe scara blocului in care locuiesc s-au montat apometre cu citire prin radio. Eu nu am considerat necesara o astfel de schimbare, ramanand cu ... (vezi toată discuția)
Repartitoare bambi.2010 bambi.2010 va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie - in urma cu 2 ani mi-am rebransat apartamentul si am instalat repartitoare de la ista cu citire ... (vezi toată discuția)