avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Copie după contractul de închiriere la asociație
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Copie după contractul de închiriere la asociație

Vă rog frumos să-mi spuneți dacă e obligatoriu să trimit o copie a contractului de închiriere înregistrat la ANAF , Asociației de Proprietari sau e suficient să notific această asociație că e închiriat și numărul de persoane care trebuie introduse la cotele de întreținere.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: bacau73 , utilizator 11:35, 6 Iunie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociația are dreptul.de a primi banii conform legii.
Eu consider că, nu are dreptul de a primi copie după contract.
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
L nr 196/2018
ART. 33
(6) La incheierea actului autentic sau, dupa caz, la pronuntarea hotararii judecatoresti ori a incheierii actului de adjudecare, notarul public sau, dupa caz, instanta de judecata ori executorul judecatoresc va mentiona in act ca noului proprietar ii revine obligatia sa prezinte presedintelui asociatiei de proprietari, in termen de 10 zile lucratoare de la efectuarea transferului dreptului de proprietate, informatiile necesare, conform actelor de proprietate, in vederea calculului cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari pentru respectiva locuinta sau pentru spatiile cu alta destinatie decat aceea de locuinta, si datele de contact ale proprietarului.

In cazul in care proprietarul intelege sa inchirieze,are obligatia sa informeze in scris asociatia de proprietari datele chiriasului pentru a fi consemnate in cartea de imobil-fara alte formalitati
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Datele chiriașului sunt date personale.
Se încalcă GDPR.

Legea se refera la dreptul.de proprietate si nu la alte acte juridice.
Chiriașul nu este proprietar...
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am înțeles. Atunci notificarea va conține doar numărul de persoane (chiriași) care locuiesc în apartament pentru a fi trecute la cotele de întreținere. Contractul de închiriere înregistrat la ANAF e pentru a plăti statului român impozit pe alte venituri....bla...bla...bla....nicidecum să încarc asociația cu acte pe care oricum nu știu să le citească unii președinți sau administratori :))) (părerea mea ) ....
Vă multumesc mult pentru răspuns. Să aveți o zi plăcută în continuare !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere contract inchiriere asociatie Nepo Nepo Buna ziua, In cazul in care un proprietar isi inchiriaza apartamentul, exista vreun cadru legal prin care trebuie sa depuna o copie a contractului de ... (vezi toată discuția)
Chiriaș (acte necesare administratorului Deearheea Deearheea Buna ziua, as vrea sa știu dacă eu in calitate de chiriașă sunt obligata sa dau o copie după actul meu de identitate administratorei, nu mi s a cerut ... (vezi toată discuția)
Acces la documentele asociatiei gera905 gera905 Buna ziua. Chiriasii si/sau rudele proprietarilor, au dreptul de a vedea orice document al asociatiei? Multumesc. (vezi toată discuția)