buna ziua!!
SC la care lucrez este in procedura insolventei de la inceputul anului (din cate stiu in procedura generala).
Un numar de cca. 100 pers. am fost instiintati ca vom primi decizia de incetarea a CIM, prin posta, avand o perioada de preaviz de 20 zile lucatoare.
Anterior, adm. judiciar a trimis o adresa Sindicatului, prin care a informat ca s/a luat masura de mai sus in baza art. 86 alin. 6 din L.85/2006.
De asemenea, se mentioneaza ca plata salariilor compensatorii, stabilite in CCM, va fi mentionata in PLANUL de reorganizare, si acordarea acotora este conditionata de aprobarea planului de catre creditori.
intrebari:
1. Masura concedierii colective ( ca o consecinta a incetarii/restrangerii activitatii unor sectii in urma cu cca, 2 luni) poate fi dispusa de adm. jud. inainte de validarea planului de reorganizare si independent de existenta acestuia?
2. Avem indreptatirea sa-i cerem administratorului includerea in Plan a masurii de acordare a salariilor compensatorii?
3. Se poate contesta decizia de desfacere a CIM si la ce instanta? La instanta de dreptul muncii sau in cadrul dosarului de insolventa? Este obligatorie existenta unei ordine de prioritati in ceea ce priveste nominalizarea persoanelor disponibilizate?
4. In cadrul dosarului de insolventa, trebuie sa formulam cereri de inregistrare a creantelor ( salariile compensatorii) pentru a putea fi indreptatiti la plata acestora ulterior?
5.Independent de aceasta procedura, putem solicita AJOFM acordare unor sume cu titlu de creante salariale din Fondul de garantere cf. Legii nr. 200/2006?
Va multumesc anticipat tuturor celor care puteti sa-mi oferiti detalii ref. le cele de mai sus!!!