avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Bună ziua 3 frați mostenesc un teren de 1300 m . Unul dintre frati a facut o casă cu acte a înscrisuri la cartea funciară dar nu a facut dezmembrare.Casa apare pe cf.celorlalti frați inseamna că au dreptul la casă şi ei notaru aşa zice.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 15:06, 6 Iunie 2019
Prea putine date sa ne pronuntam.
Terenul e al tuturor celor 3. Teoretic casa e doar proprietatea celui care a construit. Practic trebuie sa vedem actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare locuinta cu cadastru facut in anul 2001 roiban roiban buna ziua parintii au decedat iar pentru efectuarea succesiuni notarul solicita extras de carte funciara proprietatea o casa si teren cu anexe este mostenita ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.dupa decesul tatalui meu sa facut succesiunea pe o ... cristianQpanait cristianQpanait Buna ziua.Dupa decesul tatalui meu sa facut succesiunea pe o casa cu teren de 542 m patrati ,la acel moment eu si sora mea eram minori iar ceilalri 3 frati au ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune sau inscrierea proprietatii in cartea funciara? adyo17 adyo17 Buna ziua! As vrea sa stiu care este calea cea mai simpla (din punct de vedere al timpului si/sau financiar) de a intra in posesia unui teren. Din ce m-am ... (vezi toată discuția)