Daca deschid divortul(in cadrul acceleasi actiuni) pot lua fetita cu mine la alt domicilu (proprietate personala)?Trebuie sa formulez alta actiune pt schimbarea domiciliului minorului la mine pe timpul divortului? Mentionez ca fetita vrea sa vina la mine si ca el nu a lucrat timp de 10 ani, fiind intretinuti de mine. A fost si la Dezalccolizari acuma 2 ani.Face scandal la telefon in prezenta fetitei aproape in fiecare zi( sunt foarte mahnita,suparata).Sunt amenintata!!!
Tatal meu se afla in stadiu terminal (locuieste in alt judet ;eu il ingrijesc de 3 luni)si el nu ma lasa sa vb cu copilul, ii i a telefonul.In acest timp am trimis bani pt ingijirea minorului si am platit facturile: Fetita a venit la mine pe cheltuiala mea in vacanta,dar s a intors sa termine scoala.
De asemenea as vrea sa stiu daca este o alta cale de a parasi tara cu minorul fara acordul sotului(pe care n-o sa-l primesc).El are pretentia la recompense banoase( motivand ca sunt pt copil )dar nu ajung banii la copil.
Multumesc anticipat!
Ati pus aceleasi intrebari si anul trecut, care a fost motivul pentru care nu ati luat copilul de la tata daca are comportamntul despre care vorbiti? Daca vreti sa mai aveti vreo sansa ca domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs, trebuie sa actionati cat mai urgent. Faptul ca ati plecat in strainatate si ati lasat copilul in tara, mai bine de un an de zile, in grija tatalui, il favorizeaza in detrimentul dvs.
Daca si domiciliul dvs este in tara, puteti lua copilul la domiciliul dvs fara acordul tatalui, in caz contrar, aveti nevoi de acordul lui notarial sau de suplinirea consimtamantului de catre instanta.
Formulati divortul si rezolvati toate problemele. Anagajati un avocat( recomandat sau de pe forum) sa va ajute in acest demers deoarece singura nu prea aveti sanse. Timpul trece in defavoarea dvs.
Problema a fost tatal meu cu tumoare cerebrala operat de 2 ori ( tumoare si cu hematom pe creier) si acum cu recidiva foarte mare inoperabila.Mentionez ca nu se poate descurca singur;este afazic ,nu intelege ce-i spui ,nu vede cu ochiul drept pateza pe partea dreapta.Asadar ,nu am mai plecat din tara.Eu nu mi am schimbat domiciliul,dar locuiesc cu tata de ceva timp in alt judet (daca il luam la mine nu avea sanse de tratament),el neavand pe nimeni ca sa l ingrijeasca in afara de mine.Am rugat o pe soacra mea sa se mute la mine acasa cu sotul sa aibe grija de fetita.
Cazul dvs. p9ate sa fie mult mai complicat decat pare...
Trebuie analizate strategiile care trebuie adoptate în funcție de situatia concretă si de apararile tatălui.
Ca sa iesiti cu copilul din țară trebuie sa il obțineți mai întâi...si poate fi drum lung...