avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Citare CNCD
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Citare CNCD

Buna ziua. Ati putea sa ma ajutati sa aflu daca exista un act normativ care obliga instanta sa citeze CNCD ca expert intr-un proces de hartuire/discriminare la locul de munca?
Cel mai recent răspuns: N Sireteanu , utilizator 06:24, 7 Iunie 2019
C.proc.civ.
art.22 Rolul judecătorului în aflarea adevărului
(1) Judecătorul soluționează litigiul conform regulilor de drept care îi sunt aplicabile.

(2) Judecătorul are îndatorirea să stăruie, prin toate mijloacele legale, pentru a preveni orice greșeală privind aflarea adevărului în cauză, pe baza stabilirii faptelor și prin aplicarea corectă a legii, în scopul pronunțării unei hotărâri temeinice și legale. În acest scop, cu privire la situația de fapt și motivarea în drept pe care părțile le invocă, judecătorul este în drept să le ceară să prezinte explicații, oral sau în scris, să pună în dezbaterea acestora orice împrejurări de fapt sau de drept, chiar dacă nu sunt menționate în cerere sau în întâmpinare, să dispună administrarea probelor pe care le consideră necesare, precum și alte măsuri prevăzute de lege, chiar dacă părțile se împotrivesc.
.......

Va .multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teorie peraspera peraspera Ma refer la intelegerea rolului activ al judecatorului: se intelege prin aceasta, de exemplu si situatia urmatoare: Scuze!!! Sa zicem ca: Avocatul partii Y ... (vezi toată discuția)
Dosar de divort cu minori-rolul activ al judecatorului Arslan Arslan Buna seara, Spuneti-mi, va rog, intr-un dosar de divort cu minori, are incidenta principiul rolului activ al judecatorului? Daca da, cum se transune in ... (vezi toată discuția)