avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reglementarea dispozitiei de salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reglementarea dispozitiei de salarizare

Urmare unui mod de calcul greșit al salariului am castigat in instanta si, ulterior s a recunoscut si pe cale administrativa, o noua incadrare a salariului stabilit in anul 2015. Mi s a emis dispozitia de salarizare ( cea corecta) anul trecut in septembrie dar nu mi s au platit si sumele aferente. As dori sa va intreb ce trebuie sa fac pentru a mi primi drepturile salariale restante. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihaelaros , utilizator 12:03, 7 Iunie 2019
Instanta nu a decis si plata diferentelor?
Instanta a dispus ca sa mi se recalculeze salariul incepand cu 09.05.2015-31.12.2017 cu doua valori, reprezenrand valoarea de referinta salariala. (09.05.2015-30.11.2015, vrs.421 lei, 01.12.2016-31.12.2017, vrs.464 lei). Intrucat majoritatea au castigat in instanta s-a lyat decizia ca acest vrs sa ne fie recunoscut prin act administrativ. Noi oricum am pus in executare si hotărârea judecătorească pentru ca ibstanta a acordat si dobanzi. Asta e alra discutie. Problema este ca dispozitiile de salarizare/ordinele au fost emise dar deocamdata nu s au acordat banii. Si vroiam sa stiu cum pot actiona, avand dispozitie de salariu sa oblig institutia sa mi plateasca drepturile restante (in unitatile bugetare pentru asemenea situatii asteptam mila rectificarilor bugetare).

Cornel Vasile a scris:

1. Puneti in executare a hotararii judecatoresti.

2. Cod penal
Art. 287. Nerespectarea hotararilor judecatoresti
....
e) neexecutarea hotararii judecatoresti privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata;
......

se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

(2) In cazul faptelor prevazute in lit. d) – g) , actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca pun in executare hotararea judecatoreasca plata mi se esaloneaza pe 5 ani. Avand in vedere ca s a emis dispozitie de salarizare ce am de facut? La asta ma refer, fac cerere pentru punere in plata, apelez la executor? Dispozitia de salarizare reprezinta titlu executoriu?

Mihaelaros a scris:

Instanta a dispus ca sa mi se recalculeze salariul incepand cu 09.05.2015-31.12.2017 cu doua valori, reprezenrand valoarea de referinta salariala. (09.05.2015-30.11.2015, vrs.421 lei, 01.12.2016-31.12.2017, vrs.464 lei). Intrucat majoritatea au castigat in instanta s-a lyat decizia ca acest vrs sa ne fie recunoscut prin act administrativ. Noi oricum am pus in executare si hotărârea judecătorească pentru ca ibstanta a acordat si dobanzi. Asta e alra discutie. Problema este ca dispozitiile de salarizare/ordinele au fost emise dar deocamdata nu s au acordat banii. Si vroiam sa stiu cum pot actiona, avand dispozitie de salariu sa oblig institutia sa mi plateasca drepturile restante (in unitatile bugetare pentru asemenea situatii asteptam mila rectificarilor bugetare).

Cornel Vasile a scris:

Fiind vorba despre sectorul bugetar, plata se va face esalonat in termen de 5 ani ....

Depuneti o cerere la angajator prin care solicitati sa puna in executarea hotararea cu privire la plata.

Dispozitia de salarizare nu reprezinta titlu executoriu.

Alte discuții în legătură

Executare in litigiu de munca vulpoi vulpoi buna ziua! am cistigat un litigiu de munca prin care am cerut plata drepturilor salariale pe ultimii 3 ani plus cheltuieli de judecata. am primit hotarirea pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante 9 luni!!!!! zahariaconst zahariaconst Sunt nou pe acest forum, si postez acest subiect cu speranta ca cineva ma poate ajuta cu un sfat! Probleme mea si a altor 120 de salariati este ... (vezi toată discuția)
Instituția noastră a primit în ziua de 28.01.2021 de la un ... oanaportar oanaportar Instituția noastră a primit în ziua de 28.01.2021 de la un angajat o Cerere - pentru punere în executare a unei hotărâri judecătorești ( litigiu de ... (vezi toată discuția)