avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament cumparat de soti cu bani donati de parinti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament cumparat de soti cu bani donati de parinti - probleme !!!

La notariat s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare prin care 2 soti cumpara un apartament cu bani primiti ca dar manual (donatie) de la parintii sotiei ca procuratori de fonduri.
Contractul se incheie intre vanzatori, cumparatori si parintii sotiei ca procuratori de fonduri (toti semneaza contractul).
Problema care se pune este: cum poate fi "eliminat" sotul din contractul de vanzare-cumparare ?
Motive de revocare a donatiei fata de sot sunt, dar obiectul donatiei nu cred ca este o parte din apartament, este suma de bani.
Voi ce parere aveti ?
Cum se poate rezolva problema astfel incat dreptul de proprietate al sotului sa fie radiat din cartea funciara, sa ramana proprietari sotia si eventual parintii acesteia ca procuratori de fonduri ?
Cel mai recent răspuns: amy_pilot , utilizator 11:36, 7 Iunie 2006
ªi ţi se pare moral să-l "elimini" pe soţ din contract? Mie mi se pare o măgărie. Ce ruşinos este că oameni ca voi nu se gândesc decât la bani...
Daca nu cunosti datele problemei de ce nu taci ? Ce vrei sa-ti spun toate motivele de ingratitudine pt ca sa-ti dai seama cat este de vinovat acel sot fata de sotie in primul rand si fata de parintii acesteia care se poarta mai mult decat oribil cu ei ?
Poate ştii povestea doar din punctul de vedere al soţiei. Întreabă-l şi pe soţ, poate are şi el motivele lui să fie "ingrat" faţă de socri. Poate socrii respectivi s-au băgat între ei ca să-i despartă, cine ştie? De fapt, sunt sigur că e aşa, pentru că însuşi faptul că s-au trecut parte în contractul apartamentului arată că au ţinut de la bun început parte soţiei, punându-l pe soţ într-o situaţie umilitoare.
Dar oricare ar fi situaţia, şi soţul şi soţia au locuit în acelaşiu apartament, au plătit împreună angaralele, poate au plătit şi o sumă de bani împreună pentru apartament şi nu mă vei convinge că e moral să încerci să-l "elimini" pe soţ din contract. ªi sunt absolut convins că legea n-o permite, oricum.
P.S. În ultima propoziţie corect ar fi fost, probabil, să scrii "el", în loc de "ei". Altminteri iese o chestie agramată.
Ultima modificare: Vineri, 19 Mai 2006
Dan Biber, utilizator
Dupa ce am citit mesajele tale (3 la numar) pe care le-ai postat pe acest forum acum imi dau seama de ce ai o astfel de atitudine (te afli intr-o situatie asemanatoare cu cazul prezentat de mine)
Daca nu ai cunostinte de specialitate de ce raspunzi la mesaje ?
Referitor la problema cu care te confrunti (divort, partaj) ai sanse de reusita dar nu intocmai cum iti doresti tu.
Sigur ca exista solutii la problema ta, insa intrebarea este daca sotia doreste ca sotul ei sa nu aiba nici un fel de beneficii sau drepturi asupra apartamentului.Pozitia dansei este cea mai importanta, insa, daca doresti o solutionare, ar fi indicat sa apelezi la serviciile unui avocat.Din punctul meu de vedere este posibila o revocare a donatiei de catre parintii fetei pentru ingratitudine sau un divort cu partaj.Bineinteles, trebuie studiate toate implicatiile si aleasa cea mai buna cale pentru sotie, daca tu o reprezinti.

Alte discuții în legătură

Bun comun sau nu? procurator de fonduri stefanvioleta stefanvioleta buna ziua ! sunt casatorita de 15ani am o fetitade 12ani si eu nu sunttrecuta an contractu casei casa fiind cumparata an timpul casatoriei si tatal sotului ... (vezi toată discuția)
Lamurire-partaj KARINA73 KARINA73 Buna ziua, as avea nevoie de o parere pertinenta in urmatorul caz de partaj:apartament proprietate comuna. In contractul de vanzare-cumparare se specifica ... (vezi toată discuția)
Bună seara, in 1990 socrii mei au achiziționat un apartament ... Cristian Pisică Cristian Pisică Bună seara, In 1990 socrii mei au achiziționat un apartament iar 75% din suma provin din partea părinților socrului meu.(Este contract de vânzare ... (vezi toată discuția)