avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum obțin sentința unui dosar vechi?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum obțin sentința unui dosar vechi?

As dori sa știu dacă pot accesa fluxul unui dosar din 1995. Am la mâna o sentința definitiva și irevocabila (pe numele bunicilor după care trebuie sa fac succesiune), însă acea sentința nu are grefa pe ea. As vrea sa știu de unde pot obține sentința cu grefa? Exista cumva dosarele vechi online? Dacă nu, unde ar trebui sa o cer? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 13:43, 8 Noiembrie 2023
Bună ziua.
Adresați-vă Serviciului Arhivă din cadrul instanței (dosarul ar trebui să existe la Judecătorie - arhiva veche), cu solicitarea de obținere a unei copii legalizate a acelei hotărâri. La cerere, trebuie să achitați taxa de timbru în cuantum de 5 lei și să atașați dovada achitării acesteia, în original (chitanța de la CEC).
Cererea o puteți depune personal, la instanță și să ridicați tot personal, ori o puteți trimite prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire (în care veți introduce și un plic autoadresat), solicitând să vi se transmită hotărârea respectivă la adresa menționată.
Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.
Am o situație identică, numai că străbunicii mei au avut un dosar de succesiune în 1973, iar la Arhiva Veche au doar până în anul 1976. De unde pot lua o copie legalizată a sentinței în acest caz?
Mulțumesc

„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat a scris:

Bună ziua.
Adresați-vă Serviciului Arhivă din cadrul instanței (dosarul ar trebui să existe la Judecătorie - arhiva veche), cu solicitarea de obținere a unei copii legalizate a acelei hotărâri. La cerere, trebuie să achitați taxa de timbru în cuantum de 5 lei și să atașați dovada achitării acesteia, în original (chitanța de la CEC).
Cererea o puteți depune personal, la instanță și să ridicați tot personal, ori o puteți trimite prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire (în care veți introduce și un plic autoadresat), solicitând să vi se transmită hotărârea respectivă la adresa menționată.
Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.

Întrebați tot la arhiva instantei respective,în mod normal ar trebui sa existe o copie de pe sentința respectiva într un,, sententier".Trebuie sa cunoască unde au fost arhivate ,,dosarele"mai vechi de anul respectiv..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obțin sentința unui dosar vechi? gabriel32 gabriel32 As dori sa știu dacă pot accesa fluxul unui dosar din 1995. Am la mâna o sentința definitiva și irevocabila (pe numele bunicilor după care trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Solicitare sentinta legalizata prin posta Ares-3 Ares-3 Va rog frumos sa ma ajutati cu un model de cerere pentru obtinerea prin posta unui exemplar legalizat al unei sentinte. Daca are importanta pentru timbrare, ... (vezi toată discuția)
Copie de pe minuta milan92 milan92 La judecatorie am cistigat un proces in urma caruia piritul trebuie sa-mi plateasca 5000 lei.Piritul a facut recurs,dar recursul a fost respins de tribunal ca ... (vezi toată discuția)