avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum obțin sentința unui dosar vechi?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum obțin sentința unui dosar vechi?

As dori sa știu dacă pot accesa fluxul unui dosar din 1995. Am la mâna o sentința definitiva și irevocabila (pe numele bunicilor după care trebuie sa fac succesiune), însă acea sentința nu are grefa pe ea. As vrea sa știu de unde pot obține sentința cu grefa? Exista cumva dosarele vechi online? Dacă nu, unde ar trebui sa o cer? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gabriel32 , utilizator 14:47, 8 August 2019
La arhiva instantei.
Mergeți la arhivă și solicitați dosarul la xerox!
Apoi xeroxati hotararea si o legalizati, sa aveti la dvs o cerere de legalizare si o taxa de timbru.
Sa stiti ca dosarul va fi programt in alta zi ca sunt tinute in depozit dosarele vechi.
Cred ca va referiți la legalizarea sentinței respective,nu stiu ce înțelegeți dvs prin grefa dar e un termen folosit impropriu.Pt realizarea de copii legalizate mergeți la arhiva programați dosarul și apoi cu o cerere și taxă de timbru de 5 lei pe fiecare exemplar o sa rezolvați.
Mulțumesc frumos. Am rezolvat într-adevăr, la arhiva, destul de repede (circa jumătate de ora).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obțin sentința unui dosar vechi? gabriel32 gabriel32 As dori sa știu dacă pot accesa fluxul unui dosar din 1995. Am la mâna o sentința definitiva și irevocabila (pe numele bunicilor după care trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Formular pentru legalizarea sentintei DorianDarius DorianDarius Buna ziua, acum un an de zile am avut proces si nu am primit acasa sentinta scrisa, sentinta este definitiva. Astazi am fost la arhiva si am intrebat si mi-au ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma urgent! Mihaela2108 Mihaela2108 Caut o sentinta pentru un dosar din 2008... adica dosar nr.... /2008. Judecata si sentinta s-au dat la judecatoria Baia Mare, si nu mai gasesc sentinta... ... (vezi toată discuția)