avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Copilul meu a fost lovit de un șofer care a fugit de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Copilul meu a fost lovit de un șofer care a fugit de la locul accidentului, dar a fost depistat ulterior de poliție. Inițial a vrut să discutăm despre despăgubire, dar acum spune că o să iau bani de la asigurări. Ce trebuie să fac?

Copilul meu a fost lovit de o masina in data de 26.5.2019si soferul a fugit de la locul accidentului.in 2 ore organele de poliție l-au depistat si raspunsul a fost ca ii era frica.la 2 zile primesc telefon sa ne întâlnim ca are un nepot avocat si sa ne intelegem.iam spus domnule copilul meu are tot piciorul stâng in ghips cu ambele oase rupte .pana nu vad ce zice doctorul nu am ce sa va spun.la 5 zile ma suna ca ia spus nepotul avocat ca nu o sa pățească nimic si ca eu o sa iau bani de la asigurări.ca el este bolnav si nu are timp sa vada copilul ca oricum permisul nu ii mai trebuie si cel mai rau ii da cu suspendare.ce trebuie să fac va rog
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 10:39, 11 Iunie 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deocamdata faceti plangere penala impotriva lui. Urmeaza sa vedeti ce consecinte a avut fapta sa. Apoi va mai interesati ce puteti face. Nu va intereseaza ca are nepot avocat, poate sa fie si presedintele.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul că are nepot avocat nu are nici o relevanță.Va trebui să obțineți un certificat medico legal cu nr zile îngrijiri medicale necesar vindecării.Nu acceptați înțelegeri pana nu cunoașteți amănunte despre evoluția stării de sănătate a copilului.
Baiatul este foarte bine.pe fișa de externare are 60 de zile de stat cu piciorul in ghips si ieri am fost la control si este foarte bine.astept saptamana viitoare sa iau certificatul medico legal.ma intereseaza ce pedeapsa poate sa ia.si ce daune pot sa cer .mentionez ca baiatul este legitimat la o echipa de fotbal si numai poate juca
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Bună ziua.
În primul rând, însănătoșire grabnică copilului dvs. și sănătate întregii familii.
În termen de 3 luni, în numele și pe seama copilului, dvs. - ca și reprezentant legal, aveți posibilitatea de a formula plângere penală, ceea ce vă și sfătuiesc să faceți.
Întrucât nu va fi posibil să vă prezentați în termen de 30 zile la INML, pentru solicitarea unui certifical medico-legal, dată fiind situația copilului (60 zile în ghips), atunci când starea de sănătate îi va permite, se va emite o ordonanță de către poliție, pentru a fi expertizat de către un medic legist din cadrul INML sau a Serviciului de Medicină Legală de care aparțineți. În urma consultării copilului și a actelor medicale eliberate de către spital, se va emite un certificat medico-legal, în care se vor menționa: (i) nr de zile de îngrijiri medicale (nu sunt totuna cu nr de zile de stat în ghips), (ii) dacă viața i-a fost pusă în pericol; (iii) dacă leziunile suferite constituie infirmitate sau prejudiciu estetic; etc.
Întâmplarea face să fiu avocat colaborator în cadrul unei societăți de avocatură specializată în astfel de chestiuni, sens în care vă pot oferi și mai multe informații, dacă apreciați că v-ar fi de ajutor.
Nu încheiați nicio înțelegere cu persoana vinovată de accident și nu acceptați nicio sumă de bani din partea acestuia sau a oricărei alte persoane, inclusiv reprezentanți ai societății de asigurare, fără să aveți sprijinul unui avocat, întrucât puteți fi păcăliți.
Păstrați orice fel de înscrisuri justificative a cheltuielilor efectuate cu refacerea stării de sănătate a copilului, fiindcă le puteți solicita a vă fi restituite de către societatea de asigurare.
Sunt multe aspecte de discutat aici, fiindcă o astfel de speță este de o complexitate destul de ridicată și dacă nu primiți sfaturi corecte, e posibil să nu aveți un rezultat favorabil.
Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.
Va multumesc domnule avocat.dar eu am fost personal cu copilul la iml si a zis ca in 7 zile sa ma duc sa iau certificatul medico legal.copilul este bine mai are dureri dar nu foarte mari.cand soferul ma sunat 1 data a zis sa ne intelegem si dupa aceea mia zis ca nu are rost sa ne intelegem ca eu oricum o sa iau bani de la asigurare si el nu are de pierdut decat permisul care nu ii mai trebuie ca re 67 ani.asta ma indignat cel mai rau.mentionez ca baiatul a fost lovit pe o straduta fara trotuar exact langa bordura drumului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier, soferul a fugit Klubber Klubber Buna ziua. In urma cu o luna de zile, in timp ce ma plimbam cu bicicleta, am fost acrosat de un taxi care dupa aceea si-a continuat nestingherit drumul. Am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier raduq raduq Buna seara. Am si eu o problema daca se poate. In data de 17.03.2015 am avut in accident rutier vinovat fiind eu pentru neacordare de prioritate. Soferul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe trecerea de pietoni cornel_babus cornel_babus buna ziua am si eu o intrebare in legatura cu un accident rutier pe o trcere de pietoni soldat cu vatamare corporala grava\"asa scrie in anexa 2 \"dar inca ... (vezi toată discuția)