avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Copilul meu a fost lovit de un șofer care a fugit de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Copilul meu a fost lovit de un șofer care a fugit de la locul accidentului, dar a fost depistat ulterior de poliție. Inițial a vrut să discutăm despre despăgubire, dar acum spune că o să iau bani de la asigurări. Ce trebuie să fac?

Copilul meu a fost lovit de o masina in data de 26.5.2019si soferul a fugit de la locul accidentului.in 2 ore organele de poliție l-au depistat si raspunsul a fost ca ii era frica.la 2 zile primesc telefon sa ne întâlnim ca are un nepot avocat si sa ne intelegem.iam spus domnule copilul meu are tot piciorul stâng in ghips cu ambele oase rupte .pana nu vad ce zice doctorul nu am ce sa va spun.la 5 zile ma suna ca ia spus nepotul avocat ca nu o sa pățească nimic si ca eu o sa iau bani de la asigurări.ca el este bolnav si nu are timp sa vada copilul ca oricum permisul nu ii mai trebuie si cel mai rau ii da cu suspendare.ce trebuie să fac va rog
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 10:39, 11 Iunie 2019
Este vorba de fuga de la locul accidentului dar pentru aceasta, copilul nu primeste despagubiri.
Aici discutam despre despagubirile la care este indreptatit copilul pentru vatamarile corporale suferite si pentru trauma psihica, imposibilitatea de a mai practica sprtul preferat, etc.
Cu alte cuvinte avem 2 infractiuni diferite insa, cea la care va referiti nu da nici victimei dreptul la despgubiri si nici nu obliga asiguratorul sa despagubeasca. O alta diferenta este aceea ca, in timp ce pentru parasirea locului accidentului se sesizeaza politia, pentru vatamarea corporala din culpa, politia trebuie sesizata prin plangere prealabila iar in cazul accidentelor, rutiere, nu se deschide dosar penal daca nu sunt 90 de zile e ingrijiri medicale in certificatul emis de IML; acestea nu echivaleaza cu 90 de zile de stat in spital, i ghips sau de recuperare ci sunt un parametru medico-legal de evaluare a vatamarilor. In caz ca nu sunt 90 de zile si nu se constituie dosar penal, familia copilului poate face o actiune civila in despagubiri si poate solicita tot ce crede de cuviinta; vor trebui sa cheme in judecata asiguratorul RCA si, in subsidiar ca intervenient fortat, soferul. Toate cele de mai sus cu conditia ca soferul sa fie gasit 100% vinovat sau macar sa se gaseasca o culpa comuna si nu culpa exclusiva a minorului, caz in care acesta nu va beneficia de nici o despagubire.

andrey_f_c a scris:

Serios??? Nici nu ma mira... Nu e vorba de dosar penal pentru vatamare corporala... ci despre fuga de la locul accidentului.

Irina Pricop a scris:

nu exista dosar penal daca nu sunt peste 90 de zile e ingrijiri medicale pe certificatul de la IML; mai documentati-va; in rest, orice despagubire se obtine legal de la aigurator; dl. avocat Hulea, mai sus, v-a explicat corect si avand in vedere ca are si experienta, sugerez sa ii cereti mai multe sfaturi

Mihai Cochior a scris:




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier, soferul a fugit Klubber Klubber Buna ziua. In urma cu o luna de zile, in timp ce ma plimbam cu bicicleta, am fost acrosat de un taxi care dupa aceea si-a continuat nestingherit drumul. Am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier raduq raduq Buna seara. Am si eu o problema daca se poate. In data de 17.03.2015 am avut in accident rutier vinovat fiind eu pentru neacordare de prioritate. Soferul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe trecerea de pietoni cornel_babus cornel_babus buna ziua am si eu o intrebare in legatura cu un accident rutier pe o trcere de pietoni soldat cu vatamare corporala grava\"asa scrie in anexa 2 \"dar inca ... (vezi toată discuția)