avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Precontract apartament fara cadastru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Precontract apartament fara cadastru

Buna ziua ! In urma succesiunii ,2 frati vor sa vanda un apartament . Ei doresc sa faca precontract la notar prin care sa primeasca un avans destul de mare.Mentionez ca acest apartament nu are cadastrul si intabularea facute, acestea urmand sa se faca dupa semnarea precontractului. Intrebarea este daca in urma precontractului , proprietarii pot sa vanda altui cumparator avand in vedere ca apartamentul nu are cadastru sau daca avansul se poate pierde. Ce se poate intampla daca vanzatorii se razgandesc si nu mai vor sa vanda apartamentul dupa ce au semnat precontractul ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: alex_element , utilizator 19:51, 7 Iunie 2019
Conform clauzelor din precontract, vor fi obligati sa restuie avansul si, in plus, sa plateasca o despagubire catrr potentialul cumparator egala cu valoarea avansului.
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2019
alex_element, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren pesticid pesticid Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare. Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)
Antecontract la achizitia unui apartament nou elenadumi elenadumi Buna ziua, Am platit avansul de 1500 euro si am semnat un act de rezervare pentru un apartament cu 3 camere in Popesti Leordeni. Constructorul e persoana ... (vezi toată discuția)
Antecontract credit prima casa jomini jomini Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am depus dosarul pentru a accesa un credit Prima Casa. Mi-a fost aprobat de catre banca, totul este ... (vezi toată discuția)