avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil

Buna ziua.Am si eu urmatoarea speta.Tata are achizitionat un apartament inainte de casatorie.Dupa 40 ani de casatorie ,mama a decedat si suntem 2 copii.Doresc sa stiu daca tata ii poate lasa imobilul surorii mele ,sau nepoatei (fiica surori mele), fara ca eu sa fiu anuntata, si daca daca se poate ...cum? Intrucat ultima vreme, tata se intereseaza de succesiune ...mentionand mai in gluma mai in serios ca ii va lasa imobilul nepoatei din partea surori mele.Va multumesc si o zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:13, 9 Iunie 2019
Da, poate.
Fiind dobândit anterior căsătoriei, imobilul este bunul propriu al tatălui.
Nici nu e necesară dezbaterea succesiunii după mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce efecte produce un contract de intretinere Marcel2017 Marcel2017 Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie: faptic, mama mea a decedat in urma cu cca 3 luni iar tatal meu a incheiat cu fiul meu un contract de ... (vezi toată discuția)
Succesiunea după 7 ani (3 moștenitori minim) andr87 andr87 Bună ziua! Vrem să facem succesiunea după tata (decedat în 2010). Scopul e ca mama (adică soția / co-proprietar) să devină moștenitoare. Eu ... (vezi toată discuția)
Probleme de succesiune violeta si marin se casatoresc in anul ... Dor77 Dor77 Probleme de succesiune Violeta si Marin se casatoresc in anul 1986 Marin cumpara un imobil in anul 1985 Violeta are 2 fice din casatoria ... (vezi toată discuția)