avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecin fără lege
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecin fără lege

Bună ziua! Am un vecin care acum aproximativ 13ani a construit o casă în vecinătatea bunicilor mei fără autorizație nerespectand limita între hotare (teoretic lipit de casa bunicilor) a mai amplasat și o scară de peretele casei noastre și a făcut și geamuri cu vedere în ograda noastră. Pa lângă astea ne-a creat foarte multe neplăceri în cursul anilor .....la momentul de față ne-a reclamat la poliție fiindca am schimbat acoperișul la bunica fără autorizație- prima intrebare ar fi daca nu am schimbat structura de rezistență a acoperișului și nici materialul este nevoie de autorizatie? Domnul este deja dat în judecată de către celălalt vecin....eu dacă acuma fac plângere pentru nerespectarea hotarului etc ce șanse am nu vreau sa fie amendat ci doresc desființarea scării geamului și respectarea distanței prescris de lege?
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2019
szerika, utilizator
Cel mai recent răspuns: szerika , utilizator 19:30, 9 Iunie 2019
Daca nu ati schimbat solutia tehnica din proiectul initial pentru acoperis, la inlocuire acoperisului deteriorat nu aveti nevoie de autorizatie de ctie. de la primarie.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_375...
Pentru respectarea hotarului si desfiintarea scarilor respective aveti nevoie de o hotarare judecatoreasca definitiva daca nu va intelegeti pe cale amiabila.
Va multumesc frumos pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Geam in acoperis MARIAN MAXIM MARIAN MAXIM casa vecinului este mai inalta decat a mea, iar prin amplasarea geamurilor in acoperisul meu as avea o oarecare deschidere catre el,As putea avea probleme in ... (vezi toată discuția)
e nevoie de acordul vecinului pentru a pune geamuri la mansarda? ecomuller ecomuller Am si eu o dilema, stiind ca e voie sa pun veluxuri in acoperis fara sa intreb pe nimeni ma-m dus fain frumos si am comandat 2 , ajung cu ele acasacand , sa ... (vezi toată discuția)
Problema cu vecinii mariusmeee mariusmeee Buna ziua, am niste vecini problematici, care si-au construit o casa.Vreau sa va intreb urmatoarele : 1).ce distanta trebuie sa fie intre o casa nou ... (vezi toată discuția)