avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestare testament

Va cer un sfat in urmatoarea speta:

DD a intocmit un testament. Este casatorit cu S, avand cinci copii in viata: A, B, C, D, E si un copil decedat F - care nu avea deloc copii.
Prin testament, DD lasa legatul nudei proprietati din intreaga sa avere ( mobila si imobila ) nepoatei sale, G, fiica lui A, pe care o instituie legatar cu titlu universal ( cf. art. 1056 C. Civ ). Legatul dreptului de uzufruct il lasa sotiei sale S pe care o instituie legatar cu titlu universal.
De asemenea, prin testament, dupa decesul sotiei sale, DD decide ca intreaga avere mobila si imobila sa revina nepoatei sale, G. Ii roaga totodata pe ceilalti ( B, C, D, E ) sa respecte cele mentionate prin testament. Cum pot B, C, D, E sa conteste testamentul in aceasta situatie? Sau ce drepturi au acestia? Intervine rezerva succesorala? In ce conditii?
Cel mai recent răspuns: analise1122 , utilizator 10:21, 10 Iunie 2019
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care dintre cele două testamente este valabil? Robert1290 Robert1290 Buna ziua! Am o întrebare. Exista doua testamente. Primul dintre ele este făcut în 2007 nepoatei defunctei pentru un imobil in București. Al doilea ... (vezi toată discuția)
Testamentar decedat xyz-xyz xyz-xyz O persoana care nu a fost casatorita niciodata, nu are copii dar are 4 frati a decedat. A lasat prin testament incheiat la notar toate bunurile unei nepoate si ... (vezi toată discuția)
Testament reciproc sot - sotie voicudamian voicudamian Eu si sotia (amandoi pensionari) ne-am gandit sa ne facem cate un testament pentru a ne proteja de eventualele pretentii dupa decesul unuia din noi. Sotia a ... (vezi toată discuția)