Doresc sa achizitionez un imobil si creditul bancar nu mi permite act de vanzare cumparare decat pe numele meu...M am dus la notariat sa ma interesez de regimul separatiei de bunuri. Aici mi s a spus sa prezint niste acte printre care si actul de proprietate al casei sotului dar nu are cadastru...deci nu am nicio sansa mai rau m au incurcat. Intrebarea este mai am o sansa mai simpla? Pot face separatia pe creditul ce urmeaza sa l iau? Dati mi va rog un sfat...va multumesc f mult anticipat
Ideea e ca inainte de incheierea separatiei de bunuri, trebuie lichidat regimul dvs matrimonial pe care il aveti in momentul de fata.
In acest sens, se incheie inainte un act de lichidare al regimului comunitatii legale de bunuri (sub care sunteti casatorita acum), in care se consemneaza ce bunuri proprii are fiecare dintre dvs, ce bunuri / datorii comune ati dobandit si contributia la dobandirea bunurilor comune.
In viziunea mea, actul de lichidare nu este un act de dispozitie, motiv pentru care nu vad de ce ar fi necesara documentatia cadastrala.
Incercati la un alt notar, care are alta parere.