avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obtinere hotarare definitiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obtinere hotarare definitiva

Intr-un proces de divort, a fost pronuntata o hotarare in prima instanta. O parte a facut apel. Acest a fost incheiat cu o hotarare de respingere. A trecut o luna, dar partile nu au primit hotararea redactata. Va rog sa-mi spuneti daca partea interesata se poate adresa judecatoriei care a dat prima hotarare cu o solicitare de emitere a unei hotarari care sa mentioneze ca este definitiva sau trebuie sa astepte redactarea hotararii de catre tribunal (unde s-a judecat apelul). Din ce am mai citit pe forumuri, hotararea in apel in caz de divort nu mai poate fi atacata si este executorie de la pronuntare. Va multumesc pentru un raspuns prompt.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:19, 10 Iunie 2019
Trebuie sa asteptati comunicatrea hotararii.
Buna seara,
Dupa ce va este COMUNICATA PRIN POSTA HOTARAREA va puteti legaliza sentinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta civila/titlul executoriu mary6 mary6 Buna. Cu deosebit respect,mai am si eu o intrebare; Se poate considera ca definitiva o sentinta civila prin respingerea apelului,chiar daca nu a fost redactata ... (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta civila condilioglu condilioglu Buna ziua, Doresc sa stiu daca pot sa cer legalizarea si investirea cu titlu executoriu a unei sentinte, dupa ce apelul a fost anulat ca netimbrat din vina ... (vezi toată discuția)
Legalizarea unei hotarari judecatoresti Roxanagabriela6 Roxanagabriela6 Am si eu o intrebare.Sunt in divort de aproape 2 ani cu un copil minor la mijloc astazi mi sa instiintat ca se va elibera hotararea civila.Cat dureaza se se ... (vezi toată discuția)