avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatia angajatului de a depune acte modificate la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatia angajatului de a depune acte modificate la resurse umane

Buna ziua,

Am avut buletinul expirat iar de la resurse umane nu s-a observat eliberandul o adeverinta cu seria expirata .

Va rog sa-mi comunicati daca exista vreo prevedere legala care spune ca angajatul este obligat sa anunte orice modificare de act.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:41, 26 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legislatia nu prevede un astfel de termen, insa pot exista reglementari interne.
Am inteles, dar cine raspunde în cazul în care angajatul a uitat sa predea un document iar angajatorul a emis un act cu documentele existente care nu mai erau valabile.Cui aparține vina în această situație?

Cornel Vasile a scris:

Legislatia nu prevede un astfel de termen, insa pot exista reglementari interne.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vina este a angajatului care nu a depus acel act...
Exista si o prevedere legala care specifica acesta obligatie?
HG 905/2017
art. 3
...
(2) Angajatorii prevazuti la art. 1 completeaza registrul in ordinea angajarii persoanelor, cu urmatoarele date, fara a avea caracter limitativ:
....
b) datele de identificare ale salariatilor, cum ar fi: numele, prenumele, codul numeric personal - CNP, cetatenia si tara de provenienta - Uniunea Europeana - UE, non-UE, Spatiul Economic European - SEE;
....
(5) Orice modificare a datelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a) si b) se transmite la inspectoratul teritorial de munca in termen de 3 zile lucratoare de la data aparitiei modificarii.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume salariat revisal Holom Roxana Holom Roxana Buna ziua! In cazul unei salariate care s-a casatorit in data de 03.07.2020 si si-a schimbat numele, care este termenul de transmitere in Revisal a ... (vezi toată discuția)
Transmitere in revisal schimbare domiciliu angajat mariamarineci mariamarineci Buna ziua, Daca un angajat si-a schimbat domiciliul in CI, transmiterea in revisal se poate face oricand? Termenul de 20 zile nu se aplica si pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua in cat timp trebuie schimbate actele la locul de munca ... vladutileana@yahoo.com vladutileana@yahoo.com Buna ziua In cat timp trebuie schimbate actele la locul de munca in urma unui divort dupa ce eu mi-am reluat numele anterior,avand in vedere ca in curand ... (vezi toată discuția)