avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi-am păstrat uzufructul unui apartament pe care l-am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi-am păstrat uzufructul unui apartament pe care l-am donat fiului meu, dar nora mea îl obligă să mi-l dea înapoi, amenințând că în caz contrar divorțează. Ce mă sfătuiți să fac?

Parintii mei aveau un apartament.Dupa moartea mamei am dezbatut taxa de succesiune si partajul impreuna cu tata,fratele si eu(fiica).Eu (fiica) am o fata si un baiat.Tata ,fratele si eu(fiica) am facut act de donatie baiatului meu ,cu clauza de intretinere si uzufruct viager pentru tata si uzufruct viager pentru mine(mama baiat).Tata a murit de 5 ani si baiatul a intrat in posesia apartamentului. Apoi baiatul sa insurat de curand si sotia lui nu doreste ca fiul meu sa mai fie proprietarul acestui apartament deoarece eu nu il las pe baiat sa vanda apartamentul(avand uzufructul) si il obiga sa mi-l dea mie inapoi (mama baiat).Ea sustine ca daca nu-mi inapoiaza apartamentul baga divort de baiatul meu .Eu nu doresc nici sa vanda ei apartamentul dar nici sa il primesc inapoi.Ce ma sfatuti sa fac.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca situatia e putin mai complexa decat puteti expune aici... căutați un mediator in zona dvs si mergeți cu toții la el... acolo puteti alege cea mai bună soluție pt toata lumea.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi vandut de mult cu prima ,acum cu a doua se intamplanu acelasi lucru dar daca nu eram eu se vindea demult,,dar daca se intorc in tara de bine de rau au o casa asa daca o vand nu mai au nimic in tara .Nu se stie niciodata ce se intampla in viata si apoi ii ramane copilului daca ei nu vor sa stea.Altii in locul lor se imprumuta la banci ca sa isi faca o casa.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
in realitate, nu aveti nicio problema si nici fiul.. nici nu veti avea vreo problema daca nu renuntati la uzufruct. Daca nora crede ca are o problema in casnicie din pricina asta, sa divorteze.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
ar fi al doilea divort din ce inteleg.. poate prima avea o problema, dar si a doua are? m-as bucura ca acest uzufruct sa nu fie cuiul lui pepelea in casniciile fiului...
Stimata doamna,

Gandirea dumneavoastra este exceptionala.

Atat dumneavoastra cat si fiul aveti un acoperis deasupra capului in caz de ............... .

Nu va lasati influentata de "sfatuitori".
Nici macar de catre fiul dumneavoastra.

Dupa a doua sotie poate vine si a treia si a ............. .
Si atunci ???

Succes.

Alte discuții în legătură

Divort,propietar si uzufruct covadonga covadonga buna seara.am o nelamurire.parintii mei sant divortati din urma divortului mama mea a devenit proprietar a apartamentului in care stau amindoi parintii,tatal ... (vezi toată discuția)
Contract casa tuilleries tuilleries Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie pe cat de delicata, pe atat de dureroasa, dar asta este viata! Parintii mei au decedat si am vandut casa de la tara.Cu ... (vezi toată discuția)
Am si eu o intrebare va rog. in urma partajului cu fostul sot ... Ucaa Ucaa Am sibeu i intrebare va rog. In urma partajului cu fostul sot in 2003 ,am vandut apartamentul conjugal ,am facut tranzactie cu fostul sot ca el sa ia 6000 ... (vezi toată discuția)