avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Donatie bani de la parinti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Donatie bani de la parinti

Buna ziua,
In cazul in care parintii imi doneaza o suma de bani prin transfer bancar din contul lor personal ( in care si precizeaza ca detalii donatie ) pentru cheltuieli personale si/sau cumpararea unei masini de catre mine , mai este nevoie de intocmirea unei declaratii de donatie specifice la notar sau inscrisul de la transferul bancar e suficient ( ma intereseaza in caz de partaj ) ?
Va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, incheiati un act autentic, donatia incheie in forma notariala, autentica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie/dar manual dislexic dislexic buna ziua! am o problema legata de forma donatiilor... situatia e ceva de genul: mama isi ajuta fiul casatorit cu o suma de bani pentru a-si achizitiona o ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala alinmon77 alinmon77 buna ziua Sunt casatorit iar parintii mei doresc sa imi cedeze o proprietate sau echivalentul in bani al proprietatii in cazul vanzarii.Doresc sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Donație în favoarea unui singur soț? Ssarmiss Ssarmiss Bună dimineața! Sunt nedumerit :) cu privire la următoarele: 1. Cum ar trebui să procedeze mama soției dacă vrea să îi doneze acesteia o sumă de bani ... (vezi toată discuția)