avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament

Bună ziua,
În situația în care acoperișul unui bloc permite pătrunderea apei și astfel în locuința noastră situată la ultimul etaj pătrunde apă iar aceasta ajunge și la vecinii situați sub noi și aceștia sugerează că vor lua măsuri legale împotriva noastră aș dori să știu ce reglementări juridice ne pot învinui sau apăra de această problemă a acoperișului? Dat fiind ca acoperișul blocului nu este doar al nostru și noi nu avem nici o vină pentru orice scurgere a apei de pe acoperiș. Pe cale amiabilă nu se poate rezolva situația deci am nevoie de un substrat juridic aici.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:47, 12 Iunie 2019
Buna ziua,
Aveti asociatie?
Daca da, discutati cu presedintele, e datoria lui sa rezolve problema si ar trebui sa stie ce are de facut.
Daca nu aveti...Acoperisul face parte din :partile comune" ale unui condomiu, bloc, si pentru repararea si intretinerea lui ar trebui sa contribuie toti locatari.
Nu vor... lasati acel vecin sa va cheme in instanta si va aparati, nu are ce va face.
Fie va intelegeti amiabil fie v-a trebui sa cheme toti proprietari in instanta.
Avem asociație însă nu se implică în asemenea situații. Să înțeleg deci că nu există termeni legali prin care am putea fi dați în judecată pentru așa ceva.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns.
Asociatia de proprietari este obligata sa intretina partile comune, printre care si acoperisul, condominiului. Mai degraba dati dvs. asociaitia in judecata ca nu repara acoperisul.
Lg 196/2018 art. 102 alin (1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:
lit c: "neluarea de către asociația de proprietari, de președinte sau de către comitetul executiv al asociației de proprietari a tuturor măsurilor necesare pentru repararea, reabilitarea și menținerea în stare de siguranță și funcționare a condominiului și a instalațiilor comune aferente pe toată durata existenței acestora, conform prevederilor legale în vigoare;"
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2019
Bibi62, utilizator
Daca aveti asociatie de propretari,notificati oficial presedintele de asociatie cu obligati asigurarii bunei functionari a partii comune condominiu-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Îngrijire parte comuna sanda123 sanda123 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 2 nivele, cu acoperis de tigla, a carui pod este considerat uscator. Majoritatea locatarilor isi intind hainele acolo, dar ... (vezi toată discuția)
Acord vecini constructie acoperis. anca0704 anca0704 Buna ziua. Locuiesc intr-un apt. la ultimul etaj al unui bloc. Pentru ca avem mari probleme cu infiltratiile de la bloc (imi pare rau ca nu pot atasa poze sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara,o intrebare-=se poate da asociatia de proprietari in ... nicufocsani nicufocsani buna seara,o intrebare-se poate da asociatia de proprietari in judecata pentru repararea acoperisului?tin sa precizez ca acoperisul este intr-o stare de ... (vezi toată discuția)