Este deontologic ca un avocat sa intre intr-un proces impotriva unui alt coleg intr-o cauza personala a acestuia? Ex. (de necrezut dar adevarat) : un coleg avocat a avut de executat un contract de asistenta juridica . Clientul acestuia care nu a platit onorariul a formulat contestatie la executare angajand pentru acest dosar un avocat, culmea, din acelasi Barou. Parerea mea personala este ca a pune concluzii intr-un astfel de proces inseamna sa pui concluzii impotriva profesiei pe care o practici si chiar a ta personal.
Salut baieti!nu are rost sa mai discutam.Numai ca eu chiar cunosc persoanele implicate,personal.si chiar nu a fost frumos ceea ce s-a intamplat.Nici unuia dintre noi nu i-ar conveni asa ceva.
Asa e Nana noi cunoastem mai bine cazul insa asa cum spuneai si tu dar si Ramirez daca noi intre noi facem astfel de lucruri .......? Suntem cred profesia cu cel mai mic grad de respect reciproc si cea mai putina coeziune. Pacat. Poate ca e prea libera nu liberala libera la.... intrare. Citeam deunazi o carte despre avocatura de pana in al 2-lea razboi mondial......altceva.... alta calitate, calitate data de cea a oamenilor si nu de actul de justitie. Azi.......#-o
Deontologic? Colegial? parca mai conteaza..... urat ii sta unui avocat sa pledeze contra intereselor personale ale unui coleg..... ba din speta putem zice contra profesiei in general
Mihaita,aici e vorba de bani.Chiar statea in onorariul ala,sau nu si-a dat seama ca dafapt nici el nu va avea de unde sa-si incaseze onorariul ptr ca acel client,nu-l va plati nici pe el .Asa ar merita.
Onorar avocat
Melanka
Buna ziua!!
As avea o intrebare legat de onorarul avocatului.Am avut un bilet la ordin refuzat care s-a investit cu formula executorie iar la executare mi s-a ... (vezi toată discuția)