avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deplasari avocati
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deplasari avocati

Buna ziua,

As dori sa stiu cum se inregistreaza (daca se inregistreaza) in contabilitate cheltuielile de deplasare ale avocatilor pentru clienti si in cazul in care exista sune incasate in avans pentru aceste cheltuieli.

Multumesc,
Marius
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: mfdunhill , utilizator 17:00, 8 August 2019
Buna ziua,
Avocatii solicita sa li se semneze ordin de deplasare si fac decontul in virtutea lui.
buna ziua,
deci in cazul bonurilor de benzina, de exemplu, se deduce suma integral in contabilitate dpdv cheltuiala si deducere tva?

multumesc
Buna ziua,
Doar un contabil va poate lamuri!
Buna ziua!
Cu siguranta se inregistreaza in contabilitate bonurile /facturile fiscale aferente cheltuieilor de deplasare (combustibil auto, cazare, altele...). Potrivit dispozitiilor Codului fiscal, aceste cheltuieli sunt deductibile fiscal, cu conditia ca deplasarea sa fie efectuata in scopul desfasurarii activitatii profesionale in interesul clientului (se va completa si un Ordin de deplasare pe care se va aplica stampila de catre grefierul-arhivar, de exemplu de la Judecatoria X.).
Aceste cheltuieli se vor evidentia in Registrul jurnal de incasari si plati. la rubrica cheltuieli.
Se presupune ca situatie premisa ca exista incheiat un contract de asistenta juridica intre avocat si client.
Aceste sume de plata daca se stabilesc cu ocazia incheierii contractului de asistenta juridica se pot completa la rubrica "Cheltuieli" din contract si vor fi suportate de client, separat de plata onorariului.
In situatia in care onorariul perceput de avocat include si plata, in avans, a cheltuieilor de deplasare, avocatul deduce cheltuielile aferente deplasarii in modalitatea descrisa mai sus.
av. Bucur Daniela
Ultima modificare: Joi, 8 August 2019
,
va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inregistrez in evidenta contabila bonurile de benzina ale unui avocat daca sunt depuse in instanta cosmincozma cosmincozma Buna ziua. Am preluat recent evidenta contabila a unui avocat si am o nelamurire. In situatia in care in contractul de asistenta dintre el si clientul lui este ... (vezi toată discuția)
Bonuri benzina simoponea simoponea Buna ziua! Eu deduceam bonurile de benzina 100 % ptr ca aceasta cheltuiala era in scopul activ economice, dar ce fac cu bonurile de benzina dupa 14 martie ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile din impozit Valentin Geapana Valentin Geapana Salutare ! Am initiat acest subiect in ideea de a spune fiecare dintre noi ce cheltuieli mai deduce din impozit. Lucru greu, daca nu vrei sa platesti o caruta ... (vezi toată discuția)