avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie acoperis de la casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie acoperis de la casa scarii

Buna ziua.
Asociatia de proprietari are obligatia legala de a repara acoperisului casei scarii revine blocului?
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 11:56, 17 Iunie 2019
POPA GHEORGHE a scris:
Demersurile se fac prin Asociația de Proprietari. Contravaloarea lucrărilor se suportă din Fondul de Reparații la care participă toți locatarii de pe scara respectivă.

Cum procedăm dacă Asociația noastră cu 458 de proprietari are în contul Fondului de Reparații 1 miliard de lei vechi (plus alte câteva sute de milioane de lei vechi în contul Fondului de Penalizări și în contul Fondului de Chirii), dar nu se plătește nicio lucrare de reparații sau de modernizare din acel fond, ci ni se cer direct bani pe listele de plată, în rate, în timp ce Fondul de Reparații rămâne ne-atins, crescând lunar.
Nu este ilegal să avem două sisteme de plată, în loc să existe doar unul ?
Care mai e scopul și destinația Fondului de Reparații, care se cumulează cu Fondul de Penalizări și cu Fondul de Chirii, ajungându-se la sume imense care nu se folosesc pentru plata efectivă a lucrărilor de reparații ?

Peste alți 5 ani vor fi în contul Fondului de Reparații peste 2 miliarde de lei vechi, ceea ce e delirant.
Intrebarea dvs. trebuie pusa in Adunarea generala a asociatiei si luata o hotarare.
Fondul de reparatii nu trebuiie sa se amestece cu alte cheltuieli. Daca in acest fond se trimit si banii incasati drept chirie sau penalizarile nu este rau, se strang mai multi bani din care se poate plati orice reparatie.
POPA GHEORGHE a scris:

Întrebarea dvs. trebuie pusa în Adunarea generala a asociației și luata o hotărâre.
Fondul de reparații nu trebuie sa se amestece cu alte cheltuieli. Dacă în acest fond se trimit și banii încasați drept chirie sau penalizările nu este rău, se strâng mai multi bani din care se poate plăti orice reparație.

REPET: Din Iunie 2013 ni s-a impus să plătim o medie de 5 lei pentru fiecare din cele 458 de proprietăți din Asociația noastră, alcătuită din 9 blocuri și 28 de scări (acesta nu este un Condominiu unic, așa cum e înregistrată Asociația noastră în Registrul Public de la Judecătorie).
De atunci s-a depășit suma de 1 miliard de lei, dar cel puțin în câteva blocuri pe care le știu, nu s-au cheltuit „fizic” banii din acel cont pentru lucrările de reparații și/sau de modernizări, ci ni s-au luat bani lunar, în rate, pentru unele lucrări lunare, dar ... BANII DIN CONTUL FONDULUI DE REPARAȚII ÎN LOC SĂ SCADĂ, CREȘTEA LUNAR CU ACEI 5 LEI PENTRU FIECARE DIN CEI 458 DE PROPRIETARI !!!
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2019
flory_mr, utilizator
Nu precizati esentialul:
-care este documentul oficial in baza caruia se retin acesti bani lunar, la intretinere,
-care este scopul pentru care s-a hotarat aceasta retinere.
Astfel de retineri nu se pot face decat cu hotararea asociatiei de locatari.
Astfel de sume se pot strange, eventual, pentru reabilitarea termica a blocului.
Este evident că s-au cerut în cadrul unor Adunări Generale acei aproximativ 5 lei, ca medie, pentru fiecare din cei 458 de proprietari.
Dar (stupoare) acele Adunări Generale au fost declarate ca fiind ilegale (NULE ABSOLUT) de către Instanțele de Judecată și vom cere retroactiv și anularea (stornarea) acelor Fonduri Comune declarate ca fiind ilegal votate în A.G. din ultimii ani- 2015-2018.
Dar eu vroiam să știu de ce nu se plătesc niciodată, efectiv, banii din acel Fond de Reparații, care a depășit 1,5 miliarde de lei, cu tot cu Fondul de Penalizări și cu Fondul de Chirii.
Se știe că legislația din domeniu spune clar că REPARAȚIILE SE PLĂTESC DIN FONDUL DE REPARAȚII ... DAR LA NOI SE FACE PRIN PLATA NOASTRĂ DIRECTĂ, ÎN RATE (PE LISTELE DE PLATĂ LUNARE), A LUCRĂRILOR RESPECTIVE.
Care e rolul acelor sume din acele fonduri, să stea blocate acolo, fără a se cheltui „fizic” din acele conturi de Fonduri Comune special destinate pentru reparații ?

Alte discuții în legătură

Fond reparatii Daniela Mihaela 9 Daniela Mihaela 9 Daca pt fond reparatii se taie chitanta separata, atunci acesta nu se mai poate include pe lista de plata, in coloana separata, inainte de total, ca pana acum. ... (vezi toată discuția)
Fond reparații Dorești Dorești Bună ziua, Am o problema la fondul de reparații am avut suna de 480 lei din care pentru zugrăvească interioara a blocului trebuia sa extragă doar 300 de ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii Andrada1989 Andrada1989 Buna ziua, am achizitionat un apartament si acum se fac anumite renovari pe scara blocului si administratorul sustine ca eu nu am fond de reparatii. Stiu ca ... (vezi toată discuția)