avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am divorțat la notar și am fost de acord ca fosta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am divorțat la notar și am fost de acord ca fosta soție să-mi păstreze numele. Acum aș vrea să-i cer, prin instanță, să renunțe la el. Cum să procedez?

am divortat notar si am fost de acord ca fosta sotie sa imi poarte numele .
acum as vrea sa cer in instanta sa renunte la numele meu .cum procedez?
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 22:53, 15 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Nu se mai poate.
Da, din moment ce ati acceptat nu pare sa se mai poata face ceva.
Dacă aveți motive temeinice mergeți la avocat sa va faca un studiu de caz aprofundat.
Va fi însă un proces dificil si costisitor daca se va gasi o solutie.Eu nu am intalnit nicăieri o astfel de situație...si este mult de cautat.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
nici nu veti gasi..
mai stiti din copilarie cantecelul cu ursulet de catifea, ce se da, nu se mai ia ? ei bine, s-a transcris cu alte cuvinte in codul civil.
Acuma e numele femeii, nu aveti nicio calitate sa puteti cere schimbarea numelui acesteia.
De gasit se poate gasi.
Nu inseamna insa ca s-ar gasi si in cazul acesta...concret...
Dacă cineva fura ceva nu rămâne intotdeauna cu acel ceva...nici macar in Romania...

Este însă excesiv de complicat...

Multi nu mai vor pur si simplu...si asa nu au sanse...
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
haideti sa nu vb pe langa subiect, doamna nu a furat nimic.

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui de familie Dartystg Dartystg Buna seara. Va rog, daca puteti veni in ajutorul meu cu niste sfaturi, as fi recunoscator. Situatia sta astfel: Am 35 de ani si doresc schimbarea numelui de ... (vezi toată discuția)
Doresc sa imi pastrez numele dupa divort dar sotul nu e deacord miruna23 miruna23 As dori sa stiu daca exista precedent in care sotia a pastrat numele sotului impotriva voientei sotului la divort? Multumesc anticipat, Miruna (vezi toată discuția)
Keyword ca marca inregistrata ellada ellada Problema sta in felul urmator, nu am sa dau datele reale ca sa nu intampin alte dificultati. Am cumparat un domeniu care cubrinde un keyword care dupa ... (vezi toată discuția)