avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am divorțat la notar și am fost de acord ca fosta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am divorțat la notar și am fost de acord ca fosta soție să-mi păstreze numele. Acum aș vrea să-i cer, prin instanță, să renunțe la el. Cum să procedez?

am divortat notar si am fost de acord ca fosta sotie sa imi poarte numele .
acum as vrea sa cer in instanta sa renunte la numele meu .cum procedez?
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 22:53, 15 Iunie 2019
Era vorba de o situație generala asa cum spune lumea în general.
Nu ar fi imposibil dar trebuie motive temeinice anterioare si nu ulterioare...
Ar fi însă o situație extraordinara.
De regula, nu exista motive...
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu sunt avocat dar nu prea vad rostul (ok nu cunosc situatia) dar dvs o dati in judecata castigati ea pierde numele pe urma merge in instanta si solicita schimbare de nume in xy (chiar al dvs daca ii place) iar dumneavoastra nu veti mai putea face nimic deoarece cred ca numele dvs de familie nici nu e unic si nici marca inregistrata
Suuuuper raspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
multumesc

laur123 a scris:

Eu nu sunt avocat dar nu prea vad rostul (ok nu cunosc situatia) dar dvs o dati in judecata castigati ea pierde numele pe urma merge in instanta si solicita schimbare de nume in xy (chiar al dvs daca ii place) iar dumneavoastra nu veti mai putea face nimic deoarece cred ca numele dvs de familie nici nu e unic si nici marca inregistrata

:)))
Ar fi frumos sa se poate face asta in Romania, din păcate este imposibil.
Daca pierde, șansele să și-l schimbe din nou, sunt aproape de 0 (zero) .
Iar ca dansul sa o acționeze in judecata și să câștige, iar sunt spre zero.
Poate doar daca era marcă înregistrată ( nu cunosc speța) :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui de familie Dartystg Dartystg Buna seara. Va rog, daca puteti veni in ajutorul meu cu niste sfaturi, as fi recunoscator. Situatia sta astfel: Am 35 de ani si doresc schimbarea numelui de ... (vezi toată discuția)
Doresc sa imi pastrez numele dupa divort dar sotul nu e deacord miruna23 miruna23 As dori sa stiu daca exista precedent in care sotia a pastrat numele sotului impotriva voientei sotului la divort? Multumesc anticipat, Miruna (vezi toată discuția)
Keyword ca marca inregistrata ellada ellada Problema sta in felul urmator, nu am sa dau datele reale ca sa nu intampin alte dificultati. Am cumparat un domeniu care cubrinde un keyword care dupa ... (vezi toată discuția)