avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soția dorește să renunțe la dreptul la proprietate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soția dorește să renunțe la dreptul la proprietate asupra garsonierei pe care o avem împreună. Ce documente trebuie făcute?

Sotia dorește să renunțe la dreptul la proprietate de la garsoniera pe care o avem împreună. Ce documente trebuiesc făcute si cu aproximație cam cât ar costa???multumesc
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
partaj
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa.mi explicați va rog...exista legal partaj fără să divortam???ce proceduri trebuiesc urmate???multumesc

gi-jane2 a scris:

partaj

Proprietatea este doar a mea,fiind cumpărată de la părinții mei după ce m-am căsătorit și fiind nevoit să o țrec in acte si pe soția mea care are un copil din alta casatorie si este foarte REBEL si RISIPITOR...de comun acord cu soția vrem să facem un act legal care să nu-i dea drept de moștenire acestui copil RISIPITOR care vinde tot din casa ...deoarece în momentul decesului sotiei respectiv mamei copilului,acesta mă va lasa pe drumuri...fiind extrem de RISIPITOR
Sotia e de acord cu tot ce v-am relatat...ce-mi recomandați dvs sa fac???ceva simplu...mulțumesc
Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Ce ziceți că vrea?
Mă îndoiesc că vrea ceea ce ați scris dvs. că ar vrea („să renunțe al dreptul de proprietate”)
Pentru că într-un asemenea caz, comuna, orașul sau municipiul, după caz, poate cere înscrierea dreptului de proprietate în folosul său.

Altfel spus, aveți grijă ce vă doriți.

Presupun că vreți să faceți un partaj.
Ideal ar fi să ne spuneți dvs. ce vreți, mai exact, și de ce vreți ceea ce vreți. Ca să nu încercăm noi să ghicim ce e în mintea cuvia - fiindcă aproape sigur n-o nimerim.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu are legatura partajul cu divortul, il puteti face amiabil la notar sau in instanta. Prin partaj, va intelegeti sa ramaneti dvs cu casa si sotiei sa ii dati o sulta pt cat a contribuit.

Multumesc frumos
gi-jane2 a scris:

nu are legatura partajul cu divortul, il puteti face amiabil la notar sau in instanta. Prin partaj, va intelegeti sa ramaneti dvs cu casa si sotiei sa ii dati o sulta pt cat a contribuit.

Alte discuții în legătură

Problema de succesiune Roberta75 Roberta75 Buna seara! Am o problema si va rog sa ma ajutati! Mama mea e foarte grav bolnava si doreste sa-mi lase mie apartamentul. Ea este singura proprietara dar eu ... (vezi toată discuția)
Uzufruct ContSters334938 ContSters334938 Sotia are un copil dintr-o casatorie anterioara,imobilul in care locuim,este al dansei.Suntem casatoriti de 4 ani.Daca,doamne fereste ,ar muri sotia,eu as ... (vezi toată discuția)
Va supun atenției următoarea speta: soțul a divorțat de soție ... gabibotea gabibotea Va supun atenției următoarea speta: Soțul a divorțat de soție cu care are un copil major. Împreună au un apartament. Nu s a făcut partajul. Copilul a ... (vezi toată discuția)