avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vănzare-cumpărare - notarul susține că ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vănzare-cumpărare - notarul susține că actele de proprietate trebuie predate cumpărătorului

Bună ziua,
Intenționez să vând un imobil din Sibiu cu încheierea contractului de vânzare-cumpărare în București. Notarul din București și cumpărătorul susțin și insistă ca eu să predau cumpărătorului toate actele imobilului în original la momentul vânzării (adică contract de donație, dezmembrări, acte de întăbulări, etc). Am întrebat în Sibiu un notar și un avocat care mi-au spus că această cerință este ilegală și că nu se practică acest lucru la Sibiu. Notarul din București susține că cei din Sibiu nu respectă legea. Am întrebat care lege și încă n-am aflat. Vă rog să mă ajutați să-nțeleg în baza cărei legi "de după '95" mi se cere să dau actele originale emise pe numele meu și la ce riscuri mă expun dând actele originale cumpărătorului. Mulțumesc!
Bună ziua,

Art. 1686 Cod Civil, depinde momentul că vă solicită actele.
Buna ziua,
Este normal ca la momentul semnarii vanzarii sa predati cumparatorului TOATE actele in original.
A se intelege, dupa ce finalizati vanzarea si este in regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie apartament - complicat raoul26 raoul26 buna ziua, intentionez achizitia unui imobil prin contract de vanzare cumparare (il voi achizitiona cash) Proprietarul a fost persoana juridica, si pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt interesata sa achizitionez o casa in iasi, judetul ... SORINA09 SORINA09 Buna ziua! Sunt interesata sa achizitionez o casa in Iasi, judetul Iasi, casa care in acest moment este in faza de edificare, conform proprietarului. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Am semnat un contract de rezervare apartament, am plătit avans, dar n-am semnat antecontractul pentru că nu l-am putut studia înainte. cum pot recupera avansul? andreyxman andreyxman Buna ziua, am semnat un contract de rezervare cu un dezvoltator imobiliar in data de 31.08.2018 urmand sa se incheie antecontractul in data de 10.09.2018. Am ... (vezi toată discuția)