avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune - Evaluare imobil si teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune - Evaluare imobil si teren

Buna seara, as avea o intrebare.. unde pot sa aflu cat ma costa toata succesiunea avand in vedere ca au trecut peste 2 ani de la moartea matusii ma astept la sume astronome.. si as vrea sa stiu cati bani sa strang in total. Sunt 2 terenuri si un imobil, oare unde pot sa ma duc sa mi le evalueze si sa imi spuna cu tot cu taxe cat ma costa in total tot procesul sucessiunii?
Bună ziua!

Cel mai bine ar fi să mergeți la un notar situat în localitatea ultimului domiciliu al defunctului/defunctei ( art. 954 cod civil ). Există niște grile notariale cu valoarea bunurilor imobile la care se raportează impozitele, taxele, etc. Sumele nu sunt astronomice, facilitatea fiscală în primii 2 ani de la deces pt succesiune e de 1 % din valoarea bunurilor, dacă ați depâșit termenul veți achita 1%. Primul pas e la notariat pt costuri și o listă cu documentele de care aveți nevoie. Mult succes!
Nu e nici o filozofie mergeți la un notar public pt a va calcula costurile,pt a va spune ce acte sa pregătiți.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul taxei notariale pt mostenire astip astip Am mostenit 5000 de metrii patrati de teren intravilan, de la tatal meu decedat acum 4 luni. E inca teren viran undeva la marginea orasului. Cu titlu ... (vezi toată discuția)
Mostenire achimghimisi achimghimisi Cit ma costa o succesiune pt o casa parinti morti de 2 ani mama de 6 ani 3 camere si 2 hectare pamint cu aproximatie multumesc (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in dezbaterea unei mosteniri i_a_maria25 i_a_maria25 am ramas vaduva acum un an si jumatate si am trei copii,si as vrea sa dezbat mostenirea(un ap. cu trei camere)cum si ce trebuie sa fac,si ce parte mi se cuvine ... (vezi toată discuția)