avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament fara actul de donatie, doar cu actul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament fara actul de donatie, doar cu actul de intabulare

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati daca se poate cu urmatoare speta:
Doresc sa fac un testament pentru copil, imobilul pe care vreau sa il las copilului este dobandit prin donatie de la parintii mei.
Eu nu mai am actul de donatie, pot face testamentul doar in baza extrasului de la Cartea Funciara in care se vede clar ca imobilul este intabulat pe numele meu, iar parintii mei au drept de abitatie viagera?
Sau trebuie sa duc si actul de donatie la notar pentru a putea face testamentul?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Mihai1924 , utilizator 12:38, 14 Iunie 2019
Va multumesc pentru raspuns!

raluk0207 a scris:

De regula, nu este cerut. Poate o sa dobanditi un bun peste 10 ani.
Testamentul este formulat la modul "las lui X toate bunurile mobile si imobile ce se vor gasi in patrimoniul meu la data decesului".
Deci, nu intereseaza calitatea dvs de proprietar la momentul intocmirii testamentului.
Va interesa la dezbaterea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părinții mi-au donat un imobil cu clauză de uzufruct viager. ce efecte are, în acest caz, un testament cu clauză suspensivă dacă eu decedez înaintea părinților mei? Mihai1924 Mihai1924 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema:am primit prin donatie de la parinti un imobil cu clauza de abitatie viagera rezervata in favoarea ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager asupra unui imobil din mostenire nedezbatuta Maria1992 Maria1992 Buna seara! As dori sa stiu daca se poate constitui un drept de uzufruct viager sau abitatie asupra unui imobil ce face obiectul unei mosteniri care nu a ... (vezi toată discuția)
Doua apartamente.... lia19. lia19. Buna ziua .Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.O persoana care are un apartament dobandit ca urmare a unei mosteniri si un altul prin ... (vezi toată discuția)