avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Care este procentul maxim care poate fi poprit din ...
Discuție deschisă în Executare silită

Care este procentul maxim care poate fi poprit din salariu?

As dori sa stiu cat se poate opri din salariul sau pensia unui cetatean in urma executarii silite? M-ar interesa si temeiul legal intrucat in ultimul timp se fac foarte multe abuzuri in acest sens.
Legat de acelasi subiect, care este maximum de dobanzi si penalizari care se poate aplica unui debit si care este legea care reglementeaza acest aspect. Contractele semnate in necunostiinta de cauza, cu clauze penalizatoare aberante si abuzive, ii transforma pe bietii oameni, care au indraznit sa faca unele imprumuturi, in oameni persecutati de recuperatori si executori judecatoresti hulpavi si neinduratori.
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 22:36, 28 Noiembrie 2009
Retinerile sunt de maximum 1/2 din salariu. Referitor la dobanzi/penalitati trebuie sa verfici contractele de imprumut . Acestea reprezinta conventia partilor. Din cate stiu nu exista un cuantum maxim. De aceea au fost si cateva luari de pozitie din partea Autoritatii pentru Protectia Consumatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pote retine mai mult de jumatate de salariu? ral-alexandra ral-alexandra buna ziua as vrea sa ma lamuriti si pe mine daca se poate sa iti ia mai mult de 50% din salariu : o poprire de 700 lei si bani in mana 500 lei este normal ... (vezi toată discuția)
Poprire pe venit tigris47 tigris47 As dori sa stiu cat la suta din venitul unui debitor, poate fi executat in conditiile legii, prin procedura popririi la sursa? (respectiv, cat din salariul ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu pensie de intretinere si datorie banca - ordinea retinerilor/disp.legale delia2007 delia2007 Buna ziua. Unui salariat rebuie sa ii opresc atat pensia alimentara pentru copil cat si o poprire de la banca. Stiu ca pensia alimentara primeaza popririi, imi ... (vezi toată discuția)