avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prescrierea faptei de distrugere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Prescrierea faptei de distrugere

Dupa ce perioada de timp se prescrie fapta de distrugere a unei proprietati private (de exemplu ruperea unei camere de supraveghere video), daca nu s-a facut nici o plangere/ actiune de judecata?

Am inteles initial ca ar fi vorba de 60 de zile, dar nu gasesc nici o lege unde sa scrie asta.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Draggosh , utilizator 13:09, 16 Iunie 2019
Bună ziua,

Nu cred că vorbim încă de prescripție ci deocamdată de plângerea prealabilă. Termenul este de 90 de zile de la momentul la care ați aflat de fapta comisă. Cu privire la termenul de prescripție a răspunderii penale este de 5 ani.
Va multumesc pentru raspuns.

Camera video respectiva era montata ilegal, fara acordul proprietarilor, dar presupun ca asta nu conteaza. Distrugerea este distrugere iar montarea ilegala este separata. Va multumesc inca odata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

încurajarea săvârșirii de infracțiuni de către polițist dietmarkrutsch dietmarkrutsch În noiembrie 2018, deci anul trecut, acum fiind martie 2019, am depus o plângere penală la un post de poliție pentru săvârșirea infracțiunii de violare ... (vezi toată discuția)
Salut!as dori sa stiu si eu daca este ilegal sa montezi camere ... alex_cernea alex_cernea salut!as dori sa stiu si eu daca este ilegal sa montezi camere video pe scara blocului unde locuiesc?sau ce conditii sunt necesare ptr.a fi montate?multumesc (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere irinoaia irinoaia buna ziua! am o intrebare cu privire la camerele de supraveghere. La noi la scara s-a facut adunare generala si in care s-a propus montarea de camere de ... (vezi toată discuția)