O familie în vârstă, fără copii, vrea să ne lase casa și terenul dar fără clauză de întreținere. Putem încheia contract cu clauză de uzufruct sau de rentă viageră?
Buna ziua,
Am gasit o familie in varsta care nu au copii, nu au pe nimeni in acel sat, si vor ca sa ne lase noua casa si terenul. Nu suntem rude, dar au si ei o conditie ca sa ii lasam sa locuiasca in continuare, ei sunt de acord ca noi sa stam cu ei, sa construim o alta casa acolo deoarece aceea este foarte veche, mentionez ca ei nu vor clauza de intretinere. Intrebarea mea este: Putem incheia contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager sau renta viagera?
Multumesc
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu o procura, ca procura înseamnă să vă imputerniceasca sa faceti ceva în numele lor.
Dacă veti construi, vor trebui să își dea acordul printr-o declarație notariala. La fel si daca vreti sa aduceți modificări imobilului în care locuiesc ei.
Este bine să vă gândiți și la momentul când vor fi foarte bătrâni și nu se vor putea deplasa.
Dacă terenul este suficient de mare, dezmembrati-l in doua loturi, cumpărați partea aferentă casei pe care doriți să o construiți, iar celălalt lot de teren, pe care se afla casa lor, să vi-l vândă cu uzufruct viager.
Clauza viagera
lenutasimion
Detin o casa si 1000m teren obtinute prin contract de vanzare-cumparare de la mama mea,cu rezervare drept uzufruct si de habitatie viagera.Acum vreau sa vand ... (vezi toată discuția)
Granituire
danielasabo
Buna ziua ,am cumparat de la părinți cu clauza de uzufruct viager (pentru ei)un imobil casă și teren pe care eu l -am dezmembrat în Două Loturi vânzând ... (vezi toată discuția)