avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare de domiciliu si distrugere din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare de domiciliu si distrugere din culpa

Buna. Sunt din Arad si am cumparat acum 5 ani un teren intr-un sat in la 50 de km, la tara. E un sat uitat de lume, fara apa, fara asfalt cu multi oameni "prosti". Cand am cautat in zona teren sa construim....sau casa...un cetatean ne-a ajutat batandu-se in piept ca a lui este singura casa cu etaj din sat...o casa distrusa rau de tot. Am gasit un teren, l-am cumparat pe bani de nimica....si ne-am construit o casa(o vila practic cu parter etaj si mansarda stil bungalov). Cat traia fosta proprietare totul era ok...dar cu decesul acesteia treburile s-au schimbnat. Vecinul de peste drum a facut o plangere la politie cum ca noi am taia pomi din padure (casa se afla chiar la marginea padurii la 5 metri de pomi). Treaba era ca noi curateam gradina noastra...ca mai avem si trei randuri de pomi..nicdecum sa tai vreunul. Nu am intampinat probleme....totul s-a rezolvat in favoarea mea. Dupa o vreme s-a vandut terenul de langa noi si peste cateva luni soseste o citatie la judecatorie sa ne prezentam cum ca acest nou vecin cere de la noi 3 metri de teren. Ne-am prezentat...el a facut masuratori si practic a luat o fasie de 7 metri latime din terenul meu si de 75 metri lungime...Dar nu m-a afectat deloc ca am mult teren. Anul acesta...ne-am apucat de gard...Celalalt vecin avea 3 sarme trase pe o lungime de 70 metri...si o fasie de boscheti ca si "gard". I-am taiat sarmele..i le-am strans si i le-am pus pe terenul lui...am scos boschetii aia (am muncit zile-ntregi)...iar dupa ce am plantat 20 de stalpi de fier ca sa construiesc noul gard mi-a venit doua citatii..una urgentata...prin care vecinul cere sistarea oricarei activitate legate de sconstructie...practic nu pot misca nimica pana nu se rezolva cazul...iar celalt pentru ca i-am violat domiciliul. Are martori....zice el...are ceva prieteni betivani de prin sat (tot asa gelosi). Tot ne prezentam la judecatorie, dar el are mereu dosarul incomplet...a.cum i-au zis ca daca la urmatoarea sedinta nu aduce acte se suspenda cazul pe termen de un an. TIND SA PRECIZEZ faptul ca NU EL ESTE PROPRIETARUL PE ACEL TEREN SI CA NU ARE NICIUN FEL DE ACT. M-am interesat la cadastru. Mai nou....cum ca a vazut ca nu merge treaba asa....a facut ceva plangeri la politie, iar in momentul de fata vrea sa ma dea in cercetare penala cum ca i-am distrus gardul si ca i-an violat domiciliul.
PROBLEMA e urmatoarea: Noul vecin..cel care anul trecut m-a dat in judecata si a luat o fasie de teren de la mine...a facut masuratori care imi pemrit mie sa patrund pe terenul celuilalt vecin 5-6 metri. Practic parcela mea a fost impinsa spre celalt vecin. Asadar asa zisul "gard" al vecinului care cica a fost "distrus" de noi era pe terenul nostru cu inca, cu mult.
Ajutati-ma va rog ca nu stiu ce este de facut...dau bani grei la avocati pt alea oua cazuri care au ajuns la tribunal...dar acesta cu politia....vrea sa ma bage in arest preventiv pana ce se fac cercetarile...Ce se poate intampla....dupa noile acte trecute in CF si in oficiul cadastral fostul "gard" e inca pe terenul meu...totusi s-a pus problema de violare a domiciliului...ce se intampla in cazul in care masuratorile de anul trecut....cele trecute in CF sunt eronate....si eu chiar am trecut pe terenul vecinului?
:((
Spuneti-mi ce este de facut si ce mi s epoate intampla in cel mai rau caz....puscarie??? PRECIZEZ inca o data ca acel "gard" era format de 3-4 sarme legate intre ele....si o alta sarma (fier cu diamtrul de 6) impuns in pamant si astea toate legate cu sarmulita intre ele....plus boschetii ce atarnau pe ele,,,,

Multumesc mult si astept un raspuns cat de urgent se poate.
O zi buna:help:
Cel mai recent răspuns: oti121 , utilizator 19:28, 26 Noiembrie 2009
Nu e de bine din ce ziceti.
Incercati sa va angajati un avocat.
Trebuie vazuta situatia in mod concret intrucat nu e simpla.
In nici un caz nu este vorba de inchisoare! Eventual o amenda administrativa ! Insa nu trebuie sa lasati problema asa sau sa o tratati cu neglijenta! Sfatul meu este sa produceti probe care sa demonstreze ca acel gard era construit ilegal pe terenul dvs. Si prin asta veti inchide gura acelui vecin reclamagiu! Mergeti la politie si prezentati documentele din care sa rezulte ca proprietatea dvs se afla dincolo de acel gard pe care l-ati daramat!
Iar chestiunea cu arestatul preventiv este de cascadorii rasului! Nu s-a mai pomenit asa ceva! Relaxati-va! Cand mergeti la politie solicitati-i respectivului individ autorizatia de construire pentru gard! Va asigur eu ca nu are asa ceva! Oficial dvs nu puteati darama ceva ce nu are autorizatie, fiindca nu exista acel ceva!B-)
Succes!
Nu se stie niciodata cum din o astfel de situatie se poate ajunge la inchisoare.
De aceea, nu pot sa va contrazic pentru ca este bine sa isi ia toate masurile de siguranta necesare sa nu se trezeasca in mod surprinzator ( mai mult sau mai putin) ca are de executat ceva inchisoare dupa proces.
Insa, in primul rand, trebuie stabilit daca este vorba sau nu de o infractiune in sensul legii penale, cu certitudine.

avocat Claudiu Lascoschi
Garantat nu are niciun act pe acel asa zis "gard". Dar el vine cu martori cum am specificat. Are mai nou doi martori care sustin faptul ca m-au vazut distrugandu-i sarmele si violandu-i terenul. El atunci a si chemat politia la fata locului care dupa un scurt timp a venit. A ras si cu curul de vecin si si-o cerut scuze de la mine ca m-a deranjat. Acum tot acel politist spune ca nu e de gluma deja situatia....
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu se stie niciodata cum din o astfel de situatie se poate ajunge la inchisoare.
De aceea, nu pot sa va contrazic pentru ca este bine sa isi ia toate masurile de siguranta necesare sa nu se trezeasca in mod surprinzator ( mai mult sau mai putin) ca are de executat ceva inchisoare dupa proces.
Insa, in primul rand, trebuie stabilit daca este vorba sau nu de o infractiune in sensul legii penale, cu certitudine.

avocat Claudiu Lascoschi

Si eu cum imi dau seama daca e sau nu infractiune? Am avocat care nici macar nu merge la fata locului...

Alte discuții în legătură

Vandalism si intrare prin efractie apavaloaia apavaloaia Buna ziua. Am si eu o problema cu care ma confrunt de cateva luni bune si se pare ca lucrurile se agraveaza. Stau la curte, langa un liceu, mai exact impartim ... (vezi toată discuția)
Violarea domiciliului dimucosmin dimucosmin În lipsa și fără permisiunea mea, vechiul proprietar de la care am cumpărat un teren și pe care am construit casa in care locuiesc a intrat cu 2 mașini ... (vezi toată discuția)
Cine plateste cheltuielile de judecata? oti121 oti121 Buna ziua. Am cumparat un teren intraviran la tara acus 5 ani. Anul trecut vecinul din dreapta ne-a dat in judecata pentru ca el zicea ca am trecut pe terenul ... (vezi toată discuția)