avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu amenintare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu amenintare

Am doi copii minori. Unul de 2 ani si 3 luni si jnul de 1 an si 2 luni. Am un sot care nu ma ajuta cu copii si nici nu mă respectă. El lucrează în cadrul poliției de frontieră. Am lucrat pana sa nasc și acum sunt in concediu pt creșterea copilului. In momentul in care am spus că vreau să mă despart am fost amenințată ca imi ia ambii copii. Vreau sa stiu si eu care este legea si care imi sunt drepturile? Eu nu pot sa imi las copii pe mana unui astfel de om. Va rog ajutati-mă.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 11:03, 16 Iunie 2019
Buna seara,
Legile care va sunt necesare sunt: Codul civil, codul de procedura civila si legile de protectie ale copilului.
Va sfatuiesc sa va angajati avocat.
Ma indoiesc ca in tara asta va exista vreo instanta care sa stabileasca domiciliul minorilor la tata.
Divortati, solicitati exercitarea in comun a autoritatii parintesti si domiciliul la mama.
Solicitati pensie alimentara.
Daca va stiti sotul violent va sfatuiesc sa solicitati si un ordin de protectie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Simple amenintari pt a va stresa si pt a va teroriza in continuare.Tinand cont de varsta minorilor nu are nici o sansa ca domiciliul minorilor sa fie stabilit la dânsul.Stati linistită și urmați sfaturile primite anterior.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Având în vedere vârsta minorilor, șansele lui de a obține stabilirea domiciliul minorilor la el sunt quasinule!
Foarte mulți dintre soții (deveniți apoi foști soți) clientelor mele le-au amenințat cu "luarea" copiilor, speculând dragostea incomensurabilă pe care o are o mamă față de copil, care se erijează astfel în călcâiul lui Ahile, mamele devenind vulnerabile!
Ba mai mult, veți obține și pensie de întreținere în cuantum de 1/3 din veniturile sale fiind vorba despre 2 copii.
Contractați servicii avocațiale dacă ajungeți în pragul unei separări și fiți încrezătoare, jurisprudența vă surâde!
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de sot violent Cristina ioana lacan Cristina ioana lacan Buna intentionez sa divortez de sotul meu pentru ca ma batut de 4 ori din care de 2 ori in fata copiilor!am depus 2 plangeri la politie dar el a spus ca poate ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Costina1624 Costina1624 Vreau sa plec de la soțul meu cu tot cu copil. Copilul are un an și 4 luni și încă este alăptat la San. Ma voi duce la mama mea. Acolo sunt 2 camere, un ... (vezi toată discuția)