avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune firma

Un prieten are o firma asociat cu cineva 50-50% in perioada cat a fost administrator firma a avut o contabila care a facut contabilitatea gresit si nu sa platit tva din 2007 si acum cand sa trecut la o firma de contabilitate si sa refacut totul rezulta f mult tva de plata , acum administrator a ramas celalat asociat . Cum se poate cesiona, vinde firma fara urmari pentru fostul administrator.? Sau este mai bine sa nu se vanda firma, lasat sa se adune datoriile?
Cel mai recent răspuns: JParice , utilizator 15:09, 30 Noiembrie 2009
si inteleg ca este de acord sa o ia cu tot cu datori.cesioneaz-o.si scapi de bataile de cap.
Da-o cat de repede poti daca tot ai gasit persoana care accepta sa preia astfel firma cu datori,el va prelua activul si pasivul acesteia .Prin cesiune acela semneaza ca a luat la cunostinta de situatia firmei si este de acord cu ea ,deci fostul administrator nu m-ai are nici o raspundere.
va inselati amarnic daca aveti impresia ca prin cesionare scapati 100% de responsabilitati.Persoana care preia societatea poate dupa 5 zile sa faca plangere ca a fost inselata sau organele abilitate pot demonstra foarte usor ca prejudiciul a fost infaptuit inainte de cesionare si ca scopul cesionarii firmei a fost strict sa scape de responsabilitati si se va cere atragerea raspunderii(chiar penala) fata de fostul administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu cesiunea firmei maximtgv maximtgv Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce ... (vezi toată discuția)
Cum se pot cesiona actiunile unei firme? karaa karaa Buna ziua!Suntem 2 actionari a cate 50% intr-o firma iar unul dintre actionari vrea sa-si cesioneze actiunile unei alte persoane!Se pot cesiona actiunile ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma gabrielaghm gabrielaghm Buna ziua, Un prieten apropiat detine o firma care in momentul de fata nu mai are activitate, insa aceast lucru nu a fost inregistrat la ORC. Are ceva ... (vezi toată discuția)