avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua! O ruda este divorțată și în urma unui proces de protecție fost dată afară din casă. Menționez că nu are partajul. După 2 luni se va întoarce la vechiul domiciliu. In timpul asta se poate face partajul?

Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2019
jalaboi11, utilizator
Cel mai recent răspuns: jalaboi11 , utilizator 16:05, 19 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti face oricand partajul. Daca partile se inteleg, pot merge la notar, altfel.. in instanta unde dureaza si ani de zile.
Buna ziua,
Da, se poate introduce oricand partajul.
Ma indoiesc ca se va intoarce dupa doua luni, s-ar putea ca ordinul sa fie prelungit.


Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Da, se poate introduce oricand partajul.
Ma indoiesc ca se va intoarce dupa doua luni, s-ar putea ca ordinul sa fie prelungit.

Deocamdată pe ordin scrie 2 luni
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actiunea de partaj poate fi demarata oricand, nu exista un termen, in acest sens.

In cazul regimului comunitatii legale, ceea ce caracterizeaza proprietatea devalmasa este faptul ca niciunul dintre soti nu are individualizata o cota -parte din dreptul de proprietate, aceasta urmand a fi determinata prin imparteala.

In vederea determinarii modalitatii de imparteala, instanta de judecata are in vedere urmatoarele criterii :sumele de bani investite la plata pretului, actele de conservare si administrare efectuate, actele care au dus la sporirea valorii de circulatie a bunului, situatia locativa a fiecaruia dintre coproprietari, plata impozitelor si a taxelor.

Ulterior, dupa stabilirea cotelor-parti din dreptul de proprietate, instanta de judecata dispune asupra unei modalitati de partajare efectiva.

(in natura, prin atribuire, cu sulta-o suma de bani cu titlu de despagubire, prin instrainarea, prin licitatie publica, numai daca bunul nu este solicitat de niciunul dintre soti, prin atribuire ).


Reintegrarea in domiciliul conjugal poate sa aiba loc, discutam de locuinta familiei.
Mulțumesc! Au decis să meargă prin notariat pentru a găsi mai repede o locuință să aibă unde sta ptr că momentan sta in gazda.

Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortt partaj! lacri76 lacri76 Buna ziua!acum 8 ani am cumparat cu sotul impreuna un apartament prin credit ipotecar semnand contractul pe 30 de ani!avem impreuna un copil de 6 ani dar viata ... (vezi toată discuția)
Partaj mihaela11_teo mihaela11_teo Buna ziua,am divortat de 7 ani si avem in comun un apartament cu 2 camere si un copil major.Dupa divort nu am facut partajul iar eu m-am recasatorit. Eu mai ... (vezi toată discuția)
Mostenire incurcata MirunaM33 MirunaM33 Mama a decedat. Suntem 3frati si tata. Fiecare am primit cate 1/4 din bunurile mamei. Mama avea impreuna cu tata un apartament si impreuna cu fratele ei in ... (vezi toată discuția)