Buna ziua! O ruda este divorțată și în urma unui proces de protecție fost dată afară din casă. Menționez că nu are partajul. După 2 luni se va întoarce la vechiul domiciliu. In timpul asta se poate face partajul?
Actiunea de partaj poate fi demarata oricand, nu exista un termen, in acest sens.
In cazul regimului comunitatii legale, ceea ce caracterizeaza proprietatea devalmasa este faptul ca niciunul dintre soti nu are individualizata o cota -parte din dreptul de proprietate, aceasta urmand a fi determinata prin imparteala.
In vederea determinarii modalitatii de imparteala, instanta de judecata are in vedere urmatoarele criterii :sumele de bani investite la plata pretului, actele de conservare si administrare efectuate, actele care au dus la sporirea valorii de circulatie a bunului, situatia locativa a fiecaruia dintre coproprietari, plata impozitelor si a taxelor.
Ulterior, dupa stabilirea cotelor-parti din dreptul de proprietate, instanta de judecata dispune asupra unei modalitati de partajare efectiva.
(in natura, prin atribuire, cu sulta-o suma de bani cu titlu de despagubire, prin instrainarea, prin licitatie publica, numai daca bunul nu este solicitat de niciunul dintre soti, prin atribuire ).
Reintegrarea in domiciliul conjugal poate sa aiba loc, discutam de locuinta familiei.
Divortt partaj!
lacri76
Buna ziua!acum 8 ani am cumparat cu sotul impreuna un apartament prin credit ipotecar semnand contractul pe 30 de ani!avem impreuna un copil de 6 ani dar viata ... (vezi toată discuția)
Partaj
mihaela11_teo
Buna ziua,am divortat de 7 ani si avem in comun un apartament cu 2 camere si un copil major.Dupa divort nu am facut partajul iar eu m-am recasatorit.
Eu mai ... (vezi toată discuția)